Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε πληρώνονται οι τελευταίοι δικαιούχοι

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη λάβει μήνυμα ότι θα πιστωθεί ο λογαριασμός τους αρα ότι τελικά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα

Άλλη μια εβδομάδα θα πρέπει να περιμένουν οι τελευταίοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος καθώς όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, γίνονται επιπλέον έλεγχοι για την διασταύρωση των στοιχείων τους.

Οι έλεγχοι εστιάζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς δηλαδή για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να είναι ενεργός και να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος (πρέπει δηλαδή ο IBAN να είναι συσχετισμένος με τον ΑΦΜ του αιτούντα ώστε να προκύπτει από τα αρχεία της τράπεζας ότι είναι (συν)δικαιούχος στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό).


Ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει ΑΦΜ. Παράλληλα ελέγχεται μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά και αν ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται έλεγχος σε βάθος πενταετίας είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here