Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει την πρόσκληση Ακάρ στον Αποστολάκη


Το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη επιβεβαιώνει την «πρόκληση – έκπληξη» στην Τουρκία από τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως έγινε γνωστό, χθες Τρίτη (29/01) το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με τίτλο «Πρόσκληση έκπληξη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ», ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Αποστολάκη στην οποία απηύθυνε στον Έλληνα ομόλογό του πρόσκληση για επίσκεψη στην γείτονα.

Στο τηλεγράφημα, σύμφωνα με πηγές, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.

Το γραφείο του κ. Αποστολάκη επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έστειλε συγχαρητήρια στον Έλληνα ομόλογό του και πρόσκληση για να επισκεφτεί την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο κ. Ακάρ επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ προκλήσεων απέναντι σε Κύπρο και Ελλάδα κάνοντας λόγο ακόμα και για… «Γαλάζια Πατρίδα».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ