Μαδούρο: Ναι σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όχι σε προεδρικές

Ο Μαδούρο προέτρεψε αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik κατά τη διάρκεια συνέντευξης που του παραχώρησε ότι θα καλωσόριζε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της εθνοσυνέλευσης.

«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μας προσέφερε μια καλή μορφή πολιτικής συζήτησης, (θα έδινε) μια λύση μέσω της λαϊκής ψήφου. Θα συμφωνούσα και θα το υποστήριζα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», διαβεβαίωσε ο Μαδούρο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επανέλαβε στη συνέντευξη που παραχώρησε τη θέση ότι αποτελούν εκβιασμό οι συνεχιζόμενες εκκλήσεις να προκηρυχθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές στη χώρα του, που απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ακόμη, ο Μαδούρο υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του θα καταβάλλει προσπάθειες να «σταθεροποιήσει» την οικονομία και ότι η κατάσταση βρίσκεται σε ένα «κρίσιμο στάδιο» που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψή της.

«Έχουμε σχέδιο. Είμαι σίγουρος ότι, αν πάμε βήμα-βήμα, θα σταθεροποιήσουμε την κατάσταση», είπε. Παρά την κρίση, που τον ώθησε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον, ο Μαδούρο προέτρεψε αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα του.

Αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις, ο Μαδούρο σημείωσε πως επιδεικνύουν «υψηλό φρόνημα, πίστη και πειθαρχία», απαντώντας σε μια ερώτηση για τις εκκλήσεις του Χουάν Γκουαϊδό προς τον στρατό να παρέμβει για να απομακρυνθεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από την εξουσία, υποσχόμενος αμνηστία.

Ακόμη, ο Μαδούρο είπε ότι συζητά το ενδεχόμενο να υπάρξει διεθνής μεσολάβηση από «ενδιαφερόμενες» χώρες για να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα και πρόσθεσε πως μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις για αυτό «εντός ωρών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Ουρουγουάης, της Βολιβίας, της Ρωσίας, του Βατικανού, καθώς και κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει (την έκκληση για) τον διάλογο. Τους στέλνω επίσημες επιστολές για να υποστηρίξουν τον διάλογο στη Βενεζουέλα», είπε. «Ο υπουργός Εξωτερικών (Χόρχε Αρεάσα) είναι πολύ ενεργός. Ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε καλά αποτελέσματα μέσα στις επόμενες ώρες», συμπλήρωσε.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ