Βίλνιους: Η πιο ρομαντική και μποέμ πρωτεύουσα της Ευρώπης!


Απέραντα δάση, αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει και φιλόξενη ατμόσφαιρα είναι μερικά από τα πράγματα που κάνουν την πρωτεύουσα της Λιθουανίας τόσο αγαπητή στους επισκέπτες.

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χώρας και οφείλει το όνομά της στον ποταμό Vilnia που διέρχεται μέσα από την πόλη και έγινε πρωτεύουσα για πρώτη φορά το 1323.

Τα εντυπωσιακά δάση, οι λίμνες-καθρέφτες, τα λιλιπούτεια νησάκια και τα κάστρα συνθέτουν ένα σκηνικό, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδα παραμυθιού. Η καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και ο παραμυθένιος ρομαντισμός της πόλης γίνονται εύκολα αντιληπτοί στις όμορφες γειτονιές της.

Οι γειτονιές του Βίλνιους «ξεχειλίζουν» ρομαντισμό και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα η περιοχή Uzupis, η μποέμικη γειτονιά των καλλιτεχνών με τα γκράφιτι φημίζεται για τα έργα τέχνης και τις αναρίθμητες γκαλερί.

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης που αναδεικνύει τον μποέμ και γοτθικό χαρακτήρα της, μπερδεύεται με τα φουτουριστικά κτίρια της νέας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ