Συνελήφθη βουλευτής για δολοφονία


Η ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας άσκησε ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Ραούφ Αρασούκοφ, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη Δημοκρατία Καρατσάγιεβο-Τσερκέσκαγια, με βάση τρία άρθρα του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Ο Ραούφ Αρασούκοφ, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για άσκηση πιέσεων κατά μαρτύρων και για δολοφονία, οδηγήθηκε στην ανάκριση, όπου «ανακρίνεται με την ιδιότητα του κατηγορούμενου» δήλωσε η Πετρένκο. Ο Ραούφ Αρασούκοφ, όπως είπε η ίδια, κατά την ανάκριση ζήτησε την παρουσία διερμηνέα επειδή ισχυρίσθηκε ότι δεν κατέχει σε επαρκή βαθμό την ρωσική γλώσσα.

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αποδείχθηκε η εμπλοκή του Ραούφ Αρασούκοφ σε δύο δολοφονίες το 2010 και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του κοινωνικού κινήματος νεολαίας «Αντιγκέ Χασέ» Ασλάν Ζούκοφ και του συμβούλου του προέδρου της Δημοκρατίας Καρατσάγιεβο-Τσερκέσκαγια Φραλ Σεμπσουχόφ.
Ο Ρασούκοφ συνελήφθη σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), ενώ ήταν έτοιμος να αποχωρήσει την ώρα που στο βήμα βρίσκονταν ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα, ο οποίος έθετε ζήτημα άρσης της ασυλίας του Αρασούκοφ. Ωστόσο τον παρακάλεσε να μείνει στην αίθουσα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο. Στην αίθουσα ήταν παρών και ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν.

Παράλληλα συνελήφθη και ο πατέρας του Ραούλ Αρασούκοφ, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα του συμβούλου του γενικού διευθυντή της εταιρείας Gazprom mezregiongaz, με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. Ο Ραούλ Αρασούκοφ κατηγορείται για εμπλοκή σε κλοπή ποσοτήτων φυσικού αερίου, αξίας 30 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Τόσο ο Ραούφ Αρασούκοφ όσο και ο πατέρας του Ραούλ, όπως μεταδίδει το TASS επικαλούμενο δική του πηγή, δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ