Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Να βγει από τη φυλακή ζητά η σύζυγος του Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου

Να αποφυλακιστεί ζητά, ύστερα από περίπου 3 μήνες εγκλεισμού της στις φυλακές Κορυδαλλού η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Όπως είναι γνωστό το ζεύγος Παπαντωνίου προφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο αμέσως μετά την απολογία τους για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» που σχετίζεται με μίζες από τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών.

Η αίτηση της Σταυρούλας Κουράκου για αποφυλάκιση εκκρεμεί για πρόταση στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Χάγη πριν από λίγες ημέρες μεταξύ των ανακριτών κατά της Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου που χειρίζονται τις δικογραφίες των εξοπλιστικών με κεντρικό πρόσωπο τον Γιάννο Παπαντωνίου, και δικαστικών λειτουργών από 4 ευρωπαϊκές χώρες όπου η Ελλάδα έχει υποβάλλει αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών του.

Πρόκειται για την Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην επίμαχη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και όπως έγινε γνωστό η ποινική δικογραφία της Αθήνας για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών προκάλεσε έρευνα και σε μία από τις άλλες 4 χώρες με ελεγχόμενο άλλο, αλλοδαπό πρόσωπο.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here