Δύο καλλιτέχνες έβαλαν τα ατελιέ τους πάνω σε σχεδίες και γυρίζουν την Ευρώπη (vid)

Σήμερα όλο και περισσότεροι δημιουργοί εγκαταλείπουν την παραδοσιακή ιδέα του σταθερού ατελιέ και ρίχνονται σε μια περιπέτεια εξερεύνησης του κόσμου – ή έστω της κοινότητας όπου ζουν. Δημιουργούν σε συνεργατικούς χώρους, σε pop-up studios, ακόμα και σε υπαίθρια σημεία.

Αυτή την ιδέα αποφάσισαν να αναπτύξουν περαιτέρω οι Γερμανοί καλλιτέχνες Claudius Schulze και Maciej Markowicz δημιουργώντας το πρότζεκτ 2BOATS. Φόρτωσαν όλα τα υπάρχοντα και τον εξοπλισμό τους σε δύο σχεδίες και ξεκίνησαν για τον διάπλου της Ευρώπης, μέσα από τα ποτάμια της. Η πρώτη σχεδία, του Schulze, είναι ένα πλωτό ατελιέ με αιώρα που προορίζεται για workshops αλλά χρησιμοποιείται και ως εκθεσιακός χώρος των έργων του. Η δεύτερη σχεδία, ή αλλιώς Obscuraboat, που σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Markowicz, πέρα από μια φωτογραφική γκαλερί φιλοξενεί και σκοτεινό θάλαμο εμφάνισης φωτογραφιών.

«Στη διάρκεια του ταξιδιού τους», σύμφωνα με το ομώνυμο μπλογκ, «οι δύο καλλιτέχνες θα μελετήσουν το περιβάλλον, την αστική ζωή και τη φωτογραφία, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για νέες οπτικές, για έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και καινούριες εμπειρίες».

Το 2BOATS είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ, του «Übermut Project», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Ήδη το καλλιτεχνικό ντουέτο έχει κάνει στάσεις σε δύο μεγάλες εκθέσεις φωτογραφίας, στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι, ενώ το ταξίδι του αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο στην Φωτογραφική Τριενάλε του Αμβούργου. Στο μεταξύ, οι δύο δημιουργοί λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο σαν πρεσβευτές της γερμανικής καλλιτεχνικής σκηνής αλλά και ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής.ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ