Ο Πίτερ Τζάκσον ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τους Beatles

Φαίνεται πως το απρόσμενο φλερτ του Πίτερ Τζάκσον με τα ντοκιμαντέρ ήρθε για να μείνει… Μετά το «They Shall Not Grow Old», ο σκηνοθέτης των επικών ταινιών φαντασίας του Τόλκιν αφήνει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά επιμένει στο σινεμά τεκμηρίωσης, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές του Beatles.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, ακριβώς 50 χρόνια από τη συναυλία των Beatles στην ταράτσα των γραφείων της Apple Records στο Λονδίνο, ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ως κορμό του τις 55 ώρες υλικού που τραβήχτηκαν το 1969 για τα γυρίσματα της ταινίας «Let It Be» (1970) του Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ.

«Οι 55 ώρες ανέκδοτου υλικού και οι 140 ώρες ηχητικού υλικού που έχουμε στη διάθεσή μας θα εξασφαλίσουν ότι αυτή η ταινία θα είναι η απόλυτη εμπειρία που οι θαυμαστές των Beatles ονειρεύονταν εδώ και καιρό», δήλωσε ο Τζάκσον. «Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου να μας ταξιδεύει πίσω στο 1969, και να έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο στούντιο και να βλέπουμε αυτούς τους τέσσερις φίλους να φτιάχνουν μαζί σπουδαία μουσική».

Το σπάνιο υλικό από τα παρασκήνια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ και τη δημιουργία της ταινίας έχει πάρει σχεδόν μυθικές διαστάσεις για τους θαυμαστές του συγκροτήματος, τόσο επειδή οι Beatles δεν συνήθιζαν να τραβούν υλικό καθώς ηχογραφούσαν στο στούντιο όσο και γιατί το γκρουπ θα διαλυόταν 18 μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Η εμπλοκή του Τζάκσον στο πρότζεκτ μπορεί να αποτελεί έκπληξη, μοιάζει ωστόσο λογική, καθώς για την επεξεργασία του ταλαιπωρημένου υλικού ο σκηνοθέτης αναμένεται να χρησιμοποιήσει ανάλογη τεχνογνωσία και εξελιγμένες μεθόδους με εκείνες που έκαναν εφικτή τη δημιουργία του «They Shall Not Grow Old».

Η ημερομηνία εξόδου του νέου φιλμ στις αίθουσες δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα συμβεί κάπου μέσα στο 2020, προκειμένου να συμπέσει με την επέτειο κυκλοφορίας του άλμπουμ «Let It Be» και της ομότιτλης ταινίας. Παράλληλα, λίγο μετά την κυκλοφορία του, θα κυκλοφορήσει ψηφιακά και η εδώ και καιρό αποκατεστημένη βερσιόν της ταινίας του 1970.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here