Ταξιτζής χρέωσε 930 δολάρια για διαδρομή 5 λεπτών!


Θύμα αισχροκέρδειας από οδηγό ταξί στη Νέα Ζηλανδία έπεσε Βρετανός τουρίστας, καθώς χρεώθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ 930 δολάρια για μια διαδρομή πέντε λεπτών!

Ο John Barrett βρέθηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα στη Νέα Ζηλανδία για διακοπές. Πήρε ταξί από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ουέλινγκτον με προορισμό το μέρος που θα διέμενε. Ήταν όπως είπε μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων, η οποία καλύφθηκε σε λιγότερα από πέντε λεπτά. Φθάνοντας στον προορισμό του, πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα τον οδηγό και βγήκε από το ταξί. Αργότερα διαπίστωσε πως ο ταξιτζής είχε χρεώσει τη διαδρομή 930 δολάρια.

Σοκαρισμένος ο Βρετανός τουρίστας έκανε επίσημη καταγγελία στην ομοσπονδία ταξί. Έπειτα από έρευνα, η Ομοσπονδία εντόπισε τον οδηγό, ο οποίος ισχυρίστηκε πως έκανε λάθος την ώρα που έγραφε το ποσό στο μηχάνημα για να χρεώσει την πιστωτική κάρτα.

Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας ταξί, John Hart, ανέφερε πως πρόκειται για την χειρότερη περίπτωση αισχροκέρδειας που έχει πέσει στην αντίληψή του, τονίζοντας πως το θύμα ήταν πολύ τυχερό, καθώς ο οδηγός ταξί που είχε πάρει είναι ανεξάρτητος, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό του.

«Σε καθημερινή βάση λαμβάνουμε καταγγελίες. Ο Barrett ήταν τυχερός που πήρε τα χρήματά του πίσω σε αυτήν την περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά.

Για να τον εντοπίσει, η oμοσπονδία στράφηκε στην εταιρεία Wellington Taxi, η οποία νοικιάζει τερματικά σε ανεξάρτητους οδηγούς ταξί σε βραχυπρόθεσμη βάση.

Ο Hassan Mohamed που διαχειρίστηκε τη συγκεκριμένη περίπτωση, είπε πως του πήρε χρόνο μέχρι να εντοπίσει τον συγκεκριμένο οδηγό καθώς δεν εμφανίστηκε να εισπράξει την εβδομαδιαία πληρωμή του. Έπρεπε λοιπόν να ελέγξει ένα-ένα τα τερματικά για να δει σε ποιο είχε γίνει η χρέωση των 930 δολαρίων.

Ο τουρίστας έλαβε πίσω το ποσό μέσω PayPal, καθώς επίσης και 50 δολάρια ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία που πέρασε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ