Μητσοτάκης: Ο Παύλος Μπακογιάννης πρέσβευε την ελεύθερη δημοσιογραφία (vid)


Την προσωπικότητα του Παύλου Μπακογιάννη εξήρε το βράδυ της Τετάρτης (30/01/2019) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου και πολιτικού.

«Για τον Παύλο έχουν ειπωθεί πολλά. Θα πω μόνο σήμερα ότι μας λείπει ο Παύλος Μπακογιάννης ως δημοσιογράφος. Ως ένας άνθρωπος ο οποίος έβλεπε ότι ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει την εξουσία, μακριά από συμφέροντα και μακριά από εξαρτήσεις. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι αυτή που προστατεύει την εξουσία από υπερβάσεις. Αυτήν πρέσβευε πάντα ο Παύλος Μπακογιάννης. Γι’ αυτήν αγωνίστηκε και γι’ αυτό και η παρακαταθήκη του ως δημοσιογράφου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΣΗΕΑ και ειδικά στην πρόεδρό της για τη διοργάνωση αυτής της πολύ όμορφης, πολύ ζεστής, της πολύ συγκινητικής εκδήλωσης. Η ΕΣΗΕΑ τίμησε 30 χρόνια μετά τον θάνατό του τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη ως δημοσιογράφου αλλά και ως δημόσιου άνδρα. Η επιτυχία μιας εκδήλωσης εξαρτάται από αυτά τα οποία λέγονται στην εκδήλωση αυτή. Και πράγματι, σήμερα, δεν ακούστηκε τίποτα το κοινότοπο, τίποτα το συνηθισμένο, τίποτα το προβλέψιμο για τον Παύλο Μπακογιάννη. Και αυτό, ίσως, με τον τρόπο του λέει πολλά για το δικό του προσωπικό μεγαλείο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βόμβα» Σόρος: Τα Σκόπια, ο Τσίπρας και τα… ανταλλάγματα για τις Πρέσπες

ΣΟΚ σε εκταφή στις Σέρρες – Ξεσπούν οι συγγενείς

Πέθανε γνωστός τραγουδιστής


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ