Για 50 ευρώ: Ανθρώπινο κτήνος πατούσε παππού στον θώρακα μέχρι να ξεψυχήσει


Σοκάρουν οι περιγραφές του 21χρονου που σκότωσε ηλικιωμένο άνδρα στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα 30 Ιανουαρίου εντολή κράτησης 8 ημερών εναντίον του Μιχάλη Χριστοφόρου, 21 ετών, από τη Λάρνακα, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, εμπρησμού, ληστείας, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 13 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 στη Λάρνακα.

Πριν το φονικό είχε ληστέψει ηλικιωμένη

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο λίγο μετά τις επτά το πρωί της 27ης Ιανουαρίου καταγγέλθηκε από 96χρονη από τη Λάρνακα ότι ενώ περπατούσε στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, άγνωστος άνδρας την πλησίασε, της άρπαξε την τσάντα που είχε μέσα 35 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα, την έσπρωξε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.

Δέκα λεπτά αργότερα, δηλαδή γύρω στις 07|:15 το πρωί της ίδιας μέρας, λήφθηκε πληροφορία για φωτιά σε οικία στην οδό Τέρρα Ομπρας και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν επί τόπου, κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, προτού προλάβει να επεκταθεί. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας εντόπισαν στο υπνοδωμάτιο της οικίας νεκρό έναν ηλικιωμένο άνδρας, ο οποίος έφερε εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα.

Τι έδειξε η νεκροψία

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός ήταν ο Γιώργος Μαυρομμάτης 76 χρόνων. Ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο διενήργησε αυτοψία χωρίς όμως να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια θανάτου του. Η Αστυνομία παρέλαβε από τον τόπο του εγκλήματος τεκμήρια ενώ αναζητήθηκε το κινητό τηλέφωνο του 76χρονου χωρίς όμως να εντοπιστεί.

Στις 28 Ιανουαρίου διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, η νεκροτομή επί της σορού του θύματος από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, ωστόσο δεν διαπιστώθηκαν τα ακριβή αίτια θανάτου του 76χρονου και παραλήφθηκαν δείγματος αίματος και ιστών για τοξικολογικές εξετάσεις.

Η ιατροδικαστής διαπίστωσε στη σορό πολλαπλά κατάγματα και θλάση πνευμόνων, τραύματα που προκλήθηκαν στο θύμα πριν από την πυρκαγιά.

Τα αποτελέσματα από τα δείγματα αίματος που στάλθηκαν στο Κρατικό Χημείο του κράτους, κατέδειξαν ότι «δεν υπήρχε στο αίμα ανθρακυλαιμοσφαιρίνη, που συνεπάγεται, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου δεν προκλήθηκε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα αλλά πριν από την πυρκαγιά».

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενήργησε στη σκηνή η Αστυνομία, εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Γνωστός στις Αρχές

Χθες Τρίτη, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 21χρονου σχετικά με την υπόθεση ληστείας της 96χρονης στη Λάρνακα. Από επιτόπιες εξετάσεις μελών του ΤΑΕ εντοπίστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης όπου διακρίνεται καθαρά ο ύποπτος να προσεγγίζει την 96χρονη και να της αρπάζει τη τσάντα.

Από περαιτέρω έλεγχο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος μπαίνει πεζός στην Οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού από την οδό Τέρρα Ομπρας, όπου βρίσκεται το σπίτι του 76χρονου θύματος.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, ο νεαρός αναγνωρίστηκε από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας αφού είναι πρόσωπο που απασχόλησε επανειλημμένα το Τμήμα για αδικήματα διαρρήξεων και κλοπών στο πρόσφατο παρελθόν.

Εναντίον του 21χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ληστείας και χθες το απόγευμα συνελήφθη στο σπίτι του στη Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια έρευνες στην οικία του εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της ληστείας και παπούτσια στα οποία υπήρχαν ίχνη αίματος. Ανακρινόμενος προφορικά ο 21χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη της ληστείας.

H ομολογία: «Παραδέχομαι τα ούλλα, εγιώ εσκότωσα το γέρο τζαι έκρουσα τον»

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης «ο νεαρός παραδέχθηκε ότι γύρω στις 05.30 το πρωί της 27ης Ιανουαρίου μετέβη σε σπίτι στην οδό Τέρρα Ομπρας όπου μπήκε από πλαϊνή πόρτα την οποία είχε παραβιάσει με βία. Ακολούθως προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο όπου τον αντιλήφθηκε ο 76χρονος και τον κτύπησε και αυτός νευριασμένος τον έριξε κάτω από το κρεβάτι και τον πατούσε στον θώρακα μέχρι αυτός να πεθάνει. Αφού αντιλήφθηκε το αποτέλεσμα της πράξης του παρέμεινε στο δωμάτιο μέχρις ότου σιγουρεύτηκε ότι το θύμα εξέπνευσε και αφού του έκλεψε 50 ευρώ έβαλε φωτιά, με τη χρήση αναπτήρα, στο στρώμα για να καλύψει τα ίχνη του».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 21χρονος στην Αστυνομία, αφού έβαλε τη φωτιά στο σπίτι του 76χρονου, περπάτησε μέχρι την οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού όπου πραγματοποίησε τη ληστεία εναντίον της 96χρονης.

Με βάση τα όσα ανέφερε στους ανακριτές, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του 21χρονου για τα αδικήματα φόνου εκ προμελέτης, νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας και κλοπής και συνελήφθη λίγο μετά τις επτά χθες το βράδυ.

Όταν οι ανακριτές του ΤΑΕ επεξήγησαν στον 21χρονο τους λόγους της σύλληψης του αυτός ανέφερε πως «παραδέχομαι τα ούλλα, εγιώ εσκότωσα το γέρο τζαι έκρουσα τον».

Στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας ο νεαρός προέβη σε κατάθεση όπου μεταξύ άλλων παραδέχεται την διάπραξη των αδικημάτων και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης του κατά τη διάπραξη του φόνου με θύμα τον Γιώργο Μαυρομμάτη και ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι του. Ακόμα παραδέχθηκε ότι στις 13 Ιανουαρίου 2019 διέρρηξε την κατοικία του θύματος και με τη χρήση βίας του απέσπασε το ποσό των 100 ευρώ.

Γελούσε μπροστά από τον Δικαστή

Σήμερα το πρωί ο ύποπτος επανασυνελήφθη στο Δικαστήριο Λάρνακας για τα αδικήματα της διάρρηξης κατοικίας και ληστείας που διαπράχθηκαν στις 13/1/2019 και το αδίκημα του εμπρησμού που διαπράχθηκε στις 27/1/19.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και έλαβε από το Δικαστήριο διάταγμα κράτησης του 21χρονου για οκτώ μέρες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου ο οποίος αιτήθηκε νομική αρωγή, δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, σημειώνοντας ότι ο νεαρός έπασχε από χρόνια προβλήματα και έπαιρνε φάρμακα.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος όταν στάθηκε μπροστά από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ξενοφών Ξενοφώντος γελούσε, με αποτέλεσμα ο κ. Ξενοφώντος να του αναφέρει επί λέξει «σταματάτε να γελάτε κύριε. Πρόκειται για σοβαρή υπόθεση».

Πηγή: ΚΥΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ