Τράπεζες: Μειώσεις στις προμήθειες μετά το πρόστιμο των 41 εκατομμυρίων ευρώ – Πότε ξεκινά το μηνιαίο χαράτσι


Τράπεζες: Για μειώσεις στις προμήθειες έκανε λόγο ρεπορτάζ του Mega μετά το πρόστιμο των 41 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου.

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε το συνολικό ύψος των προστίμων που επιβάλλει στις τράπεζες για τις προμήθειες , τις οποίες χρεώνουν τους καταναλωτές να κυμανθεί στα 41.756.180,10 ευρώ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι τράπεζες υποχρεούνταν σε μείωση των χρεώσεων για αναλήψεις από ΑΤΜ με κάρτα άλλου ιδρύματος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega πάντως η κα Αφροδίτη Νέστορα, δικηγόρος και ειδική διαμεσολαβήτρια, αποκάλυψε πως δρομολογείται ψήφιση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού για ενιαία πολιτική προμηθειών.

Τράπεζες: Σκέψεις για μηνιαίο χαράτσι στις καταθέσεις χρημάτων – Πότε θα ξεκινήσει

Πάγιο για την τήρηση τραπεζικών λογαριασμών από φυσικά πρόσωπα για να κάνουν πληρωμές, μεταφορές και να έχουν κάρτα θα επιβάλουν οι τράπεζες.

Με το δεδομένο ότι δεν αναμένεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και άνοδος των εσόδων από το επιτοκιακό περιθώριο, οι τράπεζες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδα από προμήθειες και ταυτόχρονα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις, όπως αναφέρει το MEGA.

Η επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.

Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ