Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου ανάλογα με το μήκος τους


Γιατί τα κοντά μαλλιά απαιτούν συχνότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο;

Επίσκεψη στο κομμωτήριο: πολλές γυναίκες τη λατρεύουν, κάνοντας συχνά αλλαγές και δοκιμάζοντας νέα πράγματα και άλλες την αποφεύγουν, αναβάλλοντάς την μέχρι να είναι αναπόφευκτη.

Ψαλίδα, ξηρασία, φριζάρισμα και “άκρες” είναι συνήθως οι ενδείξεις ότι πρέπει να ανανεώσεις το κούρεμά σου, αλλά ο celebrity hair stylist Rutger σημειώνει ότι “το να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο πρέπει να έχει την ίδια αίσθηση με το να αγοράζεις ένα νέο ρούχο- σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και σε γεμίζει αυτοπεποίθηση”.

Κάθε πότε, όμως, πρέπει να κουρεύεσαι; Διάβασε παρακάτω το ενδεικτικό διάστημα, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου.

Κοντά μαλλιά: 6 εβδομάδες
Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου ανάλογα με το μήκος τους
Το πιο σημαντικό στοιχείο στα κοντά μαλλιά είναι το να διατηρούν το σχήμα τους ( pixie cut). Οι 6 εβδομάδες λοιπόν, είναι το διάστημα, στο οποίο συνήθως αρχίζουν να χάνουν τη φόρμα τους και χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα.

Μαλλιά ως τους ώμους: 8 εβδομάδες

Το περίεργο trick της Margot Robbie για το αυτό το ’90s hairlook στην ταινία I, Tonya
Το πιο hot μήκος της φετινής άνοιξης διατηρείται άψογο για περίπου 2 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, τα μαλλιά ακουμπούν στους ώμους και αρχίζουν να βαραίνουν, ενώ οι άκρες χάνουν την ομοιομορφία τους.

Μακριά μαλλιά: 3 μήνες
Τα μακριά μαλλιά έχουν μεγαλύτερη αντοχή, ιδίως αν είναι κομμένα στο ίδιο μήκος. Αν, ωστόσο, έχουν έντονο φιλάρισμα ή η τρίχα είναι πιο χοντρή, τότε ίσως το διάστημα να μικραίνει για να αποφεύγεις τα μαλλιά σου να “αγριέψουν”. Όταν τα διαφορετικά επίπεδα αρχίζουν να εξαφανίζονται, τότε έχει έρθει η στιγμή για κούρεμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ