Ο youtuber Hayate έβγαζε χιλιάδες ευρώ κακοποιώντας ΑμΕΑ – Οι καταγγελίες εις βάρος του «Booyah TV» & το παρασκήνιο της σύλληψής του


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 35χρονου youtuber, Hayate, ο οποίος συνελήφθη καθώς κακοποιούσε ΑμεΑ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Hayate κατηγορείται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων.

O Hayate αρνείται τις κατηγορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Hayate αρνείται τις κατηγορίες, λέει πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης, πως υπήρχε συναίνεση και διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική στέρηση. Φαίνεται να επικαλείται συναίνεση και να δηλώνει πως διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική στέρηση.Τα θύματα του Hayate είχαν ερμητικά κλειστά τα στόματά τους

Χρήματα που αποκόμιζε από τους βασανισμούς και τον εξευτελισμό ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης. Τα θύματα δεν μιλούσαν καθώς είχαν ανάγκη τα χρήματα τα οποία τους έταζε ο “Hayate” όμως ποτέ δεν τα έπαιρναν όπως λένε, παρά μόνο κάτι “χαρτζιλίκια”.

Εκμεταλλευόταν την ανάγκη τους και πάνω στην οικονομική τους αδυναμία έχτιζε μπίζνα.

Εκτός όμως από κακοποιητικές συμπεριφορές ανάγκαζε τα θύματα να προχωρούν σε άσεμνες χειρονομίες και πράξεις, χυδαίες εκφράσεις ενώ το φως βλέπουνε καταγγελίες και για σεξουαλικές πράξεις σε live streaming.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει youtuber που συνελήφθη για τις ιδέες πράξεις και πλέον βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών, ο “Αρχηγός” σε κάθε live streaming που έκανε μπορεί να αποκόμιζε ακόμα και 2.000 ευρώ ενώ το μήνα το κέρδος του μπορεί να άγγιζε και τις 7.000 ευρώ.Για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο youtuber ισχυρίστηκε ότι τα άτομα με νοητική υστέρηση που συμμετείχαν στις μεταδόσεις του, έκαναν τα πάντα με τη θέλησή τους επιρρίπτοντας ουσιαστικά με θράσος τις ευθύνες σε ανθρώπους αδύναμους που θα έπρεπε να προστατεύει και να βοηθά κι όχι να εκμεταλλεύεται.Ο Φλόριαν όπως είναι το πραγματικό του όνομα – το οποίο στη γλώσσα του σημαίνει “χρυσός” και μόνο αυτό δεν είναι όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας- θα δώσει εξηγήσεις στον Ανακριτή την Παρασκευή (9/2) το πρωί.«Έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα, οι haters πλήρωναν €200 για να μας χτυπούν» καταγγέλλουν θύματα του youtuber «Hayate»

Δύο θύματα του youtuber μίλησαν για τον τρόπο που αυτό δρούσε. «Με χτυπούσε πάρα πολύ άσχημα, παντού, σε όλο μου το σώμα. Δεν έχει εκμεταλλευτεί μόνο εμένα και τον Πάνο αλλά και πολλά ακόμα άτομα. Ανήλικα κορίτσια από 15-17 χρονών, τούς έδινε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και τις πήγαινε στο δωμάτιό του» , αποκάλυψε το θύμα του Red Dragon.

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν», προσέθεσε.

Στη συνέχεια μίλησε και το άλλο άτομο που έχει κακοποιήσει ο youtuber. «Οι θεατές έκαναν donate. Ουσιαστικά, ο χρήστης έβαζε ένα ποσό, από 10 έως 200 εύρω, για να δώσει σε κάποιον ένα χαστούκι».

Ο Βάρδος – το άλλο θύμα που μίλησε στην εκπομπή- αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που συνδέθηκε με τον «Αρχηγό». «Εμάς μας είχε ένας μάνατζερ. Δεν μας άφηναν τα κυκλώματα να κάνουμε αυτό που θέλαμε» αποκάλυψε και συμπλήρωσε ότι «αυτός έπαιρνε τα πολλά και εμάς μας έδινε ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά».

Υπενθυμίζεται ότι ο θύτης φαίνεται ότι εδώ και ένα χρόνο υιοθετούσε κακοποιητικές συμπεριφορές όπως το να βρίζει και να κακοποιεί σωματικά και σεξουαλικά άτομα με αναπηρία. Οι συμπεριφορές του αυτές μεταδίδονταν σε ζωντανή μετάδοση στα social media. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα με αναπηρία να κάνουν διάφορες προκλήσεις που αποφάσιζαν οι θεατές των βίντεο έχοντας πληρώσει κάποια χρήματα. Ο ίδιος είχε οικονομικό όφελος από τα χρήματα που έδιναν οι θεατές.

Η καταγγελία του γνωστού Youtuber «Booyah TV» για τον Hayate

Ο γνωστός YouTuber ο οποίος διαθέτει κανάλι στο Youtube με το όνομα «Booyah TV» είχε αποκαλύψει τη φρικτή δράση του Αρχηγού, καταγγέλλοντας όσα συνέβαιναν:

«Θέλουμε να πιστεύουμε για να νιώθουμε καλύτερα ότι είμαστε κατά του bullying, κατά του σεξισμού, κατά της κακομεταχείρισης σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ταυτόχρονα μια λαοθάλασσα από τα νέα παιδιά αυτής της χώρας αποθεώνει αυτό το σκουπίδι […]

Ο Hayate (Αρχηγός) αποκαλεί σκουπίδια και ζώα το κοινό του όταν δεν του δίνουν χρήματα στα live του.

Ο Hayate για τους λίγους που δεν ξέρουν είναι ένας παλαίμαχος streamer, με μεγάλη επιτυχία. Και η μοναδική εκπομπή στο ελληνικό YouTube, η οποία είναι καθημερινή, για αυτό και έχει πετύχει κιόλας. Και αυτό είναι αξιοθαύμαστο.

Θέλει κουράγιο να κάνεις κάθε μέρα content. Για αυτό σταμάτησε να παράγει περιεχόμενο εδώ και χρόνια. Κάνουν άλλοι content για αυτόν. Είναι ο μοναδικός δημιουργός που δεν είναι δημιουργός», αναφέρει ο youtuber.

Πριν από αυτό έκανε πολύ διασκεδαστικά streams για το LoL community (σσ. Βιντεοπαιχνίδι στο διαδίκτυο). Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει ότι ο Hayate έδειχνε live τις ακραίες αντιδράσει του και τις εκρήξεις οργής που είχε όταν έχανε στο παιχνίδι, ενώ λίγο καιρό αργότερα αποκλείστηκε για πάντα από το Twitch (πλατφόρμα παρόμοια με το YouTube αλλά για gamers) επειδή έβρισε και χτύπησε την κοπέλα του σε ένα Live.

Στη συνέχεια αναφέρεται πως ο Hayate ξεκίνησε να φέρνει άλλα άτομα στο stream για να “δημιουργούν” εκείνα περιεχόμενο αντί για τον ίδιο.

«Βέβαια δεν έγιναν τυχαίες επιλογές. Για να πάρεις μεταγραφή στο team του Hayate πρέπει να είσαι ΑΜΕΑ» σημειώνει στο βίντεο απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει αυτά τα άτομα να είναι στο περιθώριο, ότι όσοι ασχολούνται με τα social media, μόλις αποκτήσουν λίγη αναγνωρισιμότητα, τρελαίνονται.

«Πώς περιμένουμε στα αλήθεια να αντιμετωπίσουν την αναγνωρισιμότητα αυτά τα άτομα; Πολύ χειρότερα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το διαδίκτυο έχει αρκετά βίντεο με άτομα που αναγνωρίζουν όσους έχουν λάβει μέρος στα live του Hayate και τους κυνηγούν ή τους επιτίθενται, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταλήγουν στην φυλακή ή σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο 35χρονος συνελήφθη χθες στο σπίτι του στην Αθήνα από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας λίγα λεπτά μετά από άλλη μία αποτρόπαια προβολή σε βάρος δύο ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής στέρησης τα οποία οι αστυνομικοί κατόπιν εισαγγελικής εντολής μετέφεραν σε δομή φιλοξενίας.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη υπόθεση ζωντανής προβολής κακοποίησης ατόμων σε αδυναμία που απασχολεί τις δικαστικές αρχές , καθώς έχει προηγηθεί η σύλληψη, τον περασμένο Νοέμβριο, 42χρονου στο Κερατσίνι με τον οποίο ο 35χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είχε σχέσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ