Κλαίει όλη η Κρήτη – Πέθανε το 2χρονο αγοράκι που είχε πέσει θύμα τροχαίου


Κρήτη: Το αγοράκι 2 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά από το σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη, υπέκυψε στα τραύματά του το βράδυ της Πέμπτης (08/02) βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, το αγοράκι βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο πίσω κάθισμα του ΙΧ και είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά άλλα σοβαρά χτυπήματα στο σώμα του.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν με τη μητέρα και την γιαγιά του συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Η 59χρονη Μαρία Καραμανιά-Αυγουστάκη, γιαγιά του 2χρονου έσβησε λίγες ώρες μετά τη μοιραία σύγκρουση, ενώ η μητέρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Όπως δήλωσε χθες στο Cretalive,ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης οι γιατροί ανέλαβαν το εξαιρετικά δύσκολο καθήκον και ενημέρωσαν τους γονείς ότι η κατάσταση του παιδιού είναι μη αναστρέψιμη, το οποίο λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Κρήτη: Το χρονικό της ανείπωτης  τραγωδίας

Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος της Λυγαριάς, την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς. Όπως έγινε γνωστό, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο οχήματα, ένα μίνι βαν που οδηγούσε ένας άνδρας υπήκοος Συρίας και το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και το παιδί.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της 59χρονης οδηγού. Βαριά τραυματισμένο παρελήφθη από τους διασώστες το μικρό παιδί, ενώ επίσης με τραύματα αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η 30χρονη μητέρα του.

Οι εξηγήσεις του οδηγού

Μιλώντας μετά το δυστύχημα στη Νέα Κρήτη ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου οδηγού, υποστήριξε ότι ο εντολέας του έχει υποστεί ψυχική συντριβή από το συμβάν στο οποίο ενεπλάκη. Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαμαστοράκη, ο 38χρονος από τη Συρία που ζει και εργάζεται μόνιμα στο Ηράκλειο, επέστρεφε εκείνη την ώρα από τα Χανιά όπου εργαζόταν.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και της συνεχούς βροχόπτωσης, ο 38χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι οδηγούσε με προσοχή, καθώς έφυγε από τα Χανιά στις 10:00 το πρωί εκείνης της Κυριακής και το δυστύχημα σημειώθηκε στις 12:40 το μεσημέρι στη Λυγαριά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 38χρονου, ο ίδιος φέρεται να είχε στην «3η σκάλα» τους υαλοκαθαριστήρες.

Όπως υποστηρίζει, πάτησε το φρένο προκειμένου να αποφύγει ένα ζώο με αποτέλεσμα το βαν να βγει από την πορεία του και να συγκρουστεί με το ΙΧ που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο.

Οικογένεια, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον 2χρονο Νικόλα αύριο Σάββατο στις 3 το μεσημέρι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ