Σε κατάσταση limit-up η Tesla


Με τρελούς ρυθμούς φαίνεται πως τρέχουν τόσο οι πωλήσεις όσο και η παραγωγικότητα της αμερικανικής εταιρίας.

Του Γιάννη Σκουφή

Η παραγωγική ικανότητα της Tesla στη Γερμανία έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς το εργοστάσιό της παρήγαγε για πρώτη φορά 6.000 αυτοκίνητα μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. Ωστόσο, παρά το επίτευγμα αυτό, η παραγωγή σταμάτησε προσωρινά στα τέλη Ιανουαρίου λόγω έλλειψης εξαρτημάτων.

Ο διευθυντής του γερμανικού εργοστασίου, Andre Thierig, τόνισε ότι η παύση που οφειλόταν σε ελλείψεις εξαρτημάτων που προέκυψαν από επιθέσεις των Χούτι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν εμπόδισε τη συνολική δυναμική της παραγωγής του εργοστασίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, ακόμη και η διακοπή δεν εμπόδισε την πορεία του εργοστασίου προς την αύξηση της παραγωγής. Από τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους, η Tesla ασχολήθηκε με την εβδομαδιαία παραγωγή, αυξάνοντας την από 2.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα τον Οκτώβριο σε 5.000 τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή τη στιγμή η Tesla απασχολεί περίπου 12.500 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της στη Γερμανία ενώ αναμένει την έγκριση για τον διπλασιασμό της δυναμικότητας του εργοστασίου προκειμένου να φτάσει στο εντυπωσιακό νούμερο του 1 εκατομμύριου ετησίως.

Αυτή τη στιγμή οι ιθύνοντες της Tesla βρίσκονται σε διαβούλευση με τις τοπικές αρχές για να της επιτρέψουν να αποψιλώσει περίπου 173 στρέμματα δάσους στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο, για να διευκολύνει την επέκταση της.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ