Το Toyota GR Yaris στη Γαλλία κοστίζει… χρυσάφι


Ένα από τα πιο παράδοξα που μπορεί να συναντήσει κανείς στις αγορές της Ευρώπης είναι οι αποκλίσεις στις τιμές νέων αυτοκινήτων.

Του Γιάννη Σκουφή

Σε γενικές γραμμές αυτές οι αποκλίσεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Ωστόσο, στη Γαλλία το ανανεωμένο GR Yaris αναμένεται να κοστίζει τα διπλάσια λόγω του νέου φορολογικού συστήματος που λαμβάνει υπόψη του τις εκπομπές ρύπων των μη εξηλεκτρισμένων μοντέλων.

Συγκεκριμένα, το GR Yaris στη γαλλική αγορά κόστιζε πάνω κάτω 46.000 ευρώ. Ωστόσο, λόγω του νέου φορολογικού συστήματος η τιμή της ιαπωνικής βολίδας μπορεί να εκτοξευτεί για τη νέα έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ακόμα και σε… εξαψήφιο νούμερο!

Όσο για αυτήν με το χειροκίνητο κιβώτιο θα κοστίζει πιθανότατα πάνω από 90.000 ευρώ, αποτελώντας ένα από τα πιο τρελά που έχουμε ακούσει σε αγορά της Ευρώπης.

Τι είναι όμως αυτό που έχει αλλάξει; Όπως προβλέπει η νέα κλίμακα για όλα τα μοντέλα και για την περίσταση και για το χειροκίνητο GR Yaris όσα εκπέμπουν πάνω από 190 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο εμπίπτουν στην κατηγορία των 45.900 ευρώ, ενώ το αυτόματο βρίσκεται στην κορυφαία κλίμακα και στην κατηγορία των 60.000 ευρώ.

Έτσι, όσοι επιλέξουν το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, στην τιμή προστίθενται επιπλέον 45.990 ευρώ! Εν τω μεταξύ, όσοι θέλουν την αυτόματη έκδοση έχουν την υψηλότερη επιβάρυνση, δηλαδή 60.000 ευρώ!

To ενδιαφέρον είναι πως η Toyota Ευρώπης έχει δρομολογήσει 300 νέα GR Yaris για την αγορά της Γαλλίας. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε πόσα από αυτά θα πωληθούν σε αυτές τις παράλογες τιμές για ένα κατά βάση μικρό αυτοκίνητο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ