Στα μπλόκα ο Μητροπολίτης Λαρίσης: «Η πρώτη φορά που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο»

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη ο αγρότες έχουν δίκιο 

Την έμπρακτη στήριξή του στους αγρότες που διαδηλώνουν στα μπλόκα εξέφρασε ο ο Μητροπολίτης Λαρίσης.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο μπλόκο του Πλατυκάμπου και σύμφωνα με το Onlarissa.gr τόνισε: «Μακάρι να μην χρειαζόταν να έρθω και να μην υπήρχαν τα μπλόκα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που μπορούμε να πούμε για πρώτη φορά ότι οι αγρότες έχουν τόσο δίκιο, είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο, για να το πω καλύτερα. Ιδίως εδώ στην κατεστραμμένη Θεσσαλία. Είναι ένας αγώνας με επιχειρήματα και στοιχεία, αγώνας χωρίς βία και αυτό τιμάει τον τόπο μας. Ένα δίκαιο που πρέπει να κατανοήσουν πολύ. Πολλοί εγκατέλειψαν τον τόπο που γεννήθηκαν.

Όσοι νομίζουν ότι οι αγρότες είναι ένα κομμάτι του πληθυσμού που ενδεχομένως να αγωνίζεται συντεχνιακά, δεν μπορούν να κατανοήσουν την εξάρτηση που έχουν ειδικά από τους αγρότες της Θεσσαλίας για το τι θα πληρώνουν και τι θα μπαίνει στο πιάτο τους, από τι θα αγοράζουν στα σούπερ μάρκετ. Όταν δεν υπάρχουν προϊόντα να παραχθούν, υπάρχει πρόβλημα. Ο αγώνας είναι συντονισμένος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός για την πρόληψη και ασθενειών και οικονομικών δυσκολιών. Δεν είναι αμελητέο αυτό που γίνεται στην Θεσσαλία, δεν μπορούν κάποιοι να το προσπερνούν, αφορά όλη την χώρα.

Αυτοί που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων, να σκεφτούν καλά με ποιανού τα συμφέροντα θα ταχθούν και πως θα προχωρήσουν έτσι ώστε να έχει λόγο ο λαός μας για να μπορέσει να αναστήσει τον τόπο.

Μας έτυχε κάτι δύσκολο, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε εύκολο, σε αφορμή θριάμβου, αρκεί να λάβουμε λίγη υποστήριξη».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ