ΗΠΑ: Παραμένει στην ενταντική ο Λόιντ Όστιν – Τι λένε οι γιατροί

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ακυρώνει ταξίδι μετά τη νοσηλεία του     

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ακύρωσε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με ομολόγους του χωρών του ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα γνωστό από Αμερικανό αξιωματούχο, αφότου ο επικεφαλής του Πενταγώνου εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας και χρειάστηκε να μεταβιβάσει τα καθήκοντά του στην αναπληρώτρια υπουργό του.

Ο 70χρονος Όστιν διακομίστηκε στο Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed χθες για «συμπτώματα που υποδείκνυαν ένα επείγον θέμα στην ουροδόχο κύστη». Ο Όστιν δεν αποκάλυψε μια επέμβαση για καρκίνο του προστάτη τον Δεκέμβριο και την επακόλουθη νοσηλεία του τον Ιανουάριο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές.

Ο Λόιντ Όστιν επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες και μια ξεχωριστή συνάντηση με συμμάχους για να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε πως η συνάντηση σχετικά με τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας θα διεξαχθεί ψηφιακά.

Δεν είναι σαφές το χρονικό διάστημα το οποίο ο Όστιν θα παραμείνει στο νοσοκομείο, ωστόσο έχει μεταβιβάσει τα καθήκοντά του στην αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Κάθλιν Χικς.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ