Πρωτοφανής τραγωδία στη Γλυφάδα: Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει – Είχε πάνω του δύο όπλα


Γλυφάδα: Ένα πρωτοφανές λουτρό αίματος που το πανελλήνιο δεν έχει ζήσει μέσα σε εργασιακό χώρο.

Από τις σφαίρες του 76χρονου Αιγύπτιου Αριστείδη ελ Μπουράι ή αλλιώς «Άρη», έπεσαν νεκροί η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, ο γαμπρός της, σύζυγος της αδελφής της και CEO της εταιρείας Αντώνης Βλασσάκης και ο πρώην καπετάνιος και νυν εργαζόμενος στο λογιστήριο Ηλίας Κουκουλάρης, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη. Μετά τη στυγερή δολοφονία, ο δράστης αυτοκτόνησε στο υπόγειο του κτιρίου.

Για σχεδόν 36 χρόνια, ο 76χρονος Αιγύπτιος εργαζόταν στις εταιρείες της οικογένειας, έχοντας αναλάβει να φροντίζει τις κατοικίες των μελών της.

Γλυφάδα: Το χρονικό του μακελειού

Ο φύλακας της εταιρείας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ήρθε σε επαφή με τον μακελάρη. Τον είδε να μπαίνει με το αμάξι και να κατεβαίνει από αυτό έχοντας έναν σάκο μαζί του. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει. Στους αστυνομικούς φέρεται να είπε πως κατάλαβε ότι έχει όπλο μαζί του.

Τον προσέγγισε και τον ρώτησε «Τι πάει να κάνει», τότε εκείνος του απάντησε ότι «τα αφεντικά τον διώχνουν από το σπίτι” και συνέχισε λέγοντάς του ότι “Πάει να τους σκοτώσει». Ο άνδρας κάλεσε στην αστυνομία. Οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ενώ ο μακελάρης, αιγυπτιακής καταγωγής, Αριστείδης Ελ Μπουραϊ ήταν ακόμα μέσα στα γραφεία της ναυτιλιακής. Με την καραμπίνα στα χέρια κινούνταν στους διαδρόμους και φώναζε στους εργαζόμενους να κάνουν στην άκρη και ότι πρόθεσή του ήταν να σκοτώσει μόνο τα αφεντικά όπως έλεγε. Πριν το μακελειό φαίνεται να προηγήθηκε διαπληκτισμός με την συνιδιοκτήτρια της εταιρείας, Μαρία Καρνέση.



Την ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία για δουλειά εκείνη όμως του το αρνήθηκε. Τότε ο άνδρας ξεκίνησε το λουτρό αίματος. Πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε την συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής , στη συνέχεια έπεσε πάνω του ο πρώην καπετάνιος και συνεργάτης της οικογένειας Ηλίας Κουκουλάρης. Προσπάθησε να τον αφοπλίσει με τον δράστη να τον πυροβολεί ενώ τέλος εκτέλεσε και τον γαμπρό της συνιδιοκτήτριας και στέλεχος της εταιρείας Αντώνη Βλασσάκη.



Οι πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ όταν μπήκαν στον πρώτο όροφο αντίκρισαν τα άψυχα κορμιά των θυμάτων και λίγα λεπτά μετά βρήκαν νεκρό στην αποθήκη του υπογείου τον δράστη. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα του μακελειού με την οποία αυτοπυροβολήθηκε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το δεύτερο όπλο, το περίστροφο που είχε μαζί του το άφησε στο αμάξι.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο «Άρης» όπως τον φώναζαν στην ναυτιλιακή ήταν υπάλληλος της εταιρείας για σχεδόν 36 χρόνια. Ήταν ο άνθρωπός τους όταν τον περιγράφουν εργαζόμενοι που σώθηκαν. Δούλευε για τα θύματα και το περισσότερο καιρό βρισκόταν στους Πεταλιούς όπου εργαζόταν ως επιστάτης της οικογένειας Καρνέση.



Γλυφάδα: Πώς γλίτωσε από τα πυρά η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής

Μόλις εκτέλεσε τους τρεις, άρχισε να ψάχνει την αδελφή της ιδιοκτήτριας, που βρισκόταν στον 2ο όροφο. Εκείνη την ώρα, η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Δέσποινα Καρνέση, απουσίαζε από το γραφείο της. Μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς άρχισε να τρέχει μαζί με τους υπαλλήλους για να γλιτώσει, καταφέρνοντας να βγει έξω από το κτήριο με τη βοήθεια των αστυνομικών. Ο 76χρονος εξακολουθούσε να την αναζητά για να τη δολοφονήσει.

Μόλις κατάλαβε πως δεν πρόκειται να την βρει, κατέβηκε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Από «καλόκαρδος» και «έμπιστος» έγινε δολοφόνος

Ο Αριστείδης ελ Μπουράϊ βρισκόταν στη χώρα μας από το 1980. Είχε έρθει από την Αίγυπτο σε ηλικία 32 ετών κάνοντας μεροκάματα, για να βγάλει χρήματα και να στηρίξει την οικογένειά του πίσω στην πατρίδα του.

Ξεκίνησε να εργάζεται στα πλοία της οικογένειας Καρνέση και στη συνέχεια η Ελευθερία, η μητέρα της οικογένειας που δεν είναι πια στη ζωή, αποφάσισε να τον αναβαθμίσει σε επιστάτη των ακινήτων της οικογένειας όπου σιγά-σιγά γίνεται ο «άνθρωπός» τους, και του αναθέτουν πολλές δουλειές, όπως το να φροντίζει τα σπίτια τους σε Αθήνα και Πεταλιούς.

Από την μεγάλη του αγάπη προς την οικογένεια, αποφάσισε να αλλάξει θρησκεία και να βαπτιστεί Χριστιανός, με το όνομα Αριστείδης. Ωστόσο, όσοι τον γνώριζαν τον αποκαλούσαν Άρη.

Στους Πεταλιούς, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο ευγενικό, ψύχραιμο και καλόψυχο ο οποίος έστελνε χρήματα στην οικογένειά του στην Αίγυπτο

Η οικογένεια άρχισε να διχάζεται εξαιτίας μιας οικονομικής διαμάχης το 2022, με τον Σπύρο να τίθεται αντιμέτωπος με τις Μαρία και Δέσποινα, ενώ ο Αιγύπτιος Άρης, βρέθηκε στη «μέση».

Πέρυσι, ο Αιγύπτιος τέθηκε εκτός μισθολογίου της εταιρείας, αλλά συνέχισε να εργάζεται για την εφοπλιστική οικογένεια και συγκεκριμένα τον Σπύρο ενώ παρέμεινε κάτοχος των κλειδιών της οικογένειας και εξακολουθούσε να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στη Γλυφάδα όταν ερχόταν στην Αθήνα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ