Κώστας Καραμανλής: Live η κατάθεσή του για τα Τέμπη


Κώστας Καραμανλής: Παρακολουθήστε ζωντανά την κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για «τη Διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και Όλων των Πτυχών που Σχετίζονται με αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 επί υπουργίας του Κώστα Καραμανλή κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας και αφορούσε στη σφοδρή, μετωπική σύγκρουση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας της εταιρείας Hellenic Train με μια εμπορική αμαξοστοιχία της ίδιας εταιρείας.

Στις 23:21, ο επιβατικός συρμός Intercity 62 με μηχανή ηλεκτροκίνησης Siemens Mobility 120-022, που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Η σφοδρή σύγκρουση, ο εκτροχιασμός και η ανάφλεξη των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο μηχανοδηγών. Οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 85. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός καλείται να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα όπως η υλοποίηση της σύμβασης «717» για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης και οι μετατάξεις.

Ο πρώην υπουργός είχε τονίσει ότι για την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ, από το 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, υπήρξαν τρεις παρατάσεις και η Σύμβαση «717» ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2023.

«Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να κρυφτώ πίσω από ευθύνες άλλων. Ανέλαβα την αντικειμενική πολιτική ευθύνη όχι μόνο για τη δική μου θητεία, αλλά και για τις θητείες όλων των προκατόχων μου. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για τα πολιτικά ήθη της χώρας μας» είχε δηλώσει ο κ. Καραμανλής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ