Σε αναβρασμό η παιδεία – Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα και απεργία καθηγητών για 6 μέρες στο Πάντειο


Νέο συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα και απεργία των καθηγητών στο Πάντειο συνθέτουν το ιδιαίτερα τεταμένο τοπίο στην Εκπαίδευση. Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο, που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης και αφορά στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τα μέλη ΔΕΠ του Πάντειου πανεπιστημίου αποφάσισαν να απεργήσουν και να απέχουν από τις διαδικτυακές εξετάσεις. Να υπογραμμισθεί πως η εν λόγω απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος και είναι πασιφανές πως θέτει σε κίνδυνο την εξεταστική των φοιτητών.

Η γενική συνέλευση των μελών ΔΕΠ του ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις για τα τμήματα που διεξάγουν εξετάσεις και συγκεκριμένα να κηρύξει:

α) τριήμερη απεργία στις 17, 19 και 20 Φεβρουαρίου (Σάββατο, Δευτέρα, Τρίτη) και

β) εκ νέου τριήμερη απεργία στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και εξουσιοδοτεί το ΔΣ να τις προκηρύξει.

Παρά τις αποφάσεις σχεδόν όλων των πανεπιστημίων να διενεργήσουν τις εξετάσεις διαδικτυακά η κατάσταση στα ΑΕΙ παραμένει τεταμένη καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και οι αντιδράσεις των καθηγητών, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι νέα συγκέντρωση και πορεία των φοιτητών στη Βουλή. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου εμμένει στην κατηγορηματική της αντίθεση στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ παραβιάζοντας απροκάλυπτα το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ταυτόχρονα διατυπώνει την κάθετη αντίθεσή της στην φαλκίδευση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων και στην παράνομη και αντισυνταγματική κυβερνητική παρέμβαση να επιβάλει κατά γενική ομολογία διαβλητές διαδικτυακές εξετάσεις και καταδικάζει μεθοδεύσεις και πιέσεις που αντιβαίνουν αφενός στην ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελευθερία της διδασκαλίας, αφετέρου ποινικοποιούν την διαμαρτυρία. Οι καθηγητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην απαξίωση του δημόσιου πανεπιστήμιου και ότι τάσσονται ι σθεναρά υπέρ της προάσπισης του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού χαρακτήρα του, σε συντονισμό με τους φοιτητικούς και άλλους συλλόγους. Όπως κοινοποίησε η Γ.Σ «επιβεβαιώνει τη στάση της για κλιμάκωση των αγώνων με απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την απόσυρση του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου. Οργανώνει δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας, της σχολικής κοινότητας, του γονεϊκού κινήματος και της κοινής γνώμης. Διεκδικεί από την ΠΟΣΔΕΠ την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης των μελών της»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ