Ομόφυλα ζευγάρια: Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφοφορία – Φόβοι για αποχές


Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για τη στάση των βουλευτών της, είναι το sms που έστειλε το πρωί της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω του οποίου τους καλεί να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο

Ανησυχία έχει προκληθεί στην Κουμουνδούρου, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι εν τέλει θα υπάρξουν βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν από τη γραμμή του κόμματος, πάρα την επαναφορά της κομματικής πειθαρχίας από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος των βουλευτών που δεν θα δώσουν θετική ψήφο. Προφανώς και δεν σκοπεύει να τους διαγράψει, αλλά να τους καθαιρέσει από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, αν είναι, πχ, τομεάρχες.

Πάντως, είναι προφανές ότι τόσο η ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση όσο και η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη, είχαν ως στόχο δύο πρόσωπα. Τον Παύλο Πολάκη και τη Νίνα Κασιμάτη, καθώς είναι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως ότι που «ναι» – αν και η πειραιώτισσα βουλευτής μπορεί και να ψηφίσει επί της αρχής, διαφοροποιούμενη επί ορισμένων άρθρων.

Πέραν, όμως, των δύο συγκεκριμένων προσώπων, στην αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχούν για την πιθανότητα να υπάρξουν και κάποιες ακόμα απώλειες και από άλλους βουλευτές που θα απόσχουν της ψηφοφορίας – ακόμα και αν στείλουν επιστολή, μέσω τις οποίας δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν θετικά αν ήταν παρόντες.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για τη στάση των βουλευτών της, είναι το sms που έστειλε το πρωί της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω του οποίου τους καλεί να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι» περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης. Αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των δικαιωμάτων, τότε ποιος;», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Αν πάντως υπάρξουν απουσίες, τότε το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο κοινό, θα υποστεί σημαντικό πλήγμα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ