Χαμός με την δίαιτα «30-30-30» που σαρώνει στο TikTok


Αυτή η δίαιτα θεωρείται πως στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου ζωής

Μια νέα δίαιτα έχει γίνει viral στο TikTok. Συγκεκριμένα πρόκειται για την διατροφή «30-30-30», την οποία όσοι χρήστες την έχουν κάνει ισχυρίζονται πως τους έχει βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και στην διάρκεια διατήρησής του.

Γιατί λέγεται «30-30-30»

Η συγκεκριμένη δίαιτα περιλαμβάνει την κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης μέσα σε 30 λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα και στη συνέχεια 30 λεπτά άσκησης χαμηλής έντασης.

Την μέθοδο αυτή την έκανε γνωστή ο διατροφολόγος Gary Brecka, ο οποίος υποστηρίζει πως η δίαιτα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα 30-30-30

Στο πρωινό, το πιάτο είναι απαραίτητο να περιέχει απαραίτητα 30 γραμμάρια πρωτεΐνης, όπως για παράδειγμα αυγό ή κοτόπουλο, ακόμα και αν περιλαμβάνει υδατάνθρακες.

Στην συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει 30λεπτη άσκηση σε σταθερό, χαμηλό ρυθμό. Δηλαδή ασκήσεις χαμηλής έντασης που δεν ανεβάζουν πολύ τον καρδιακό ρυθμό.

Η πρωτεΐνη δίνει ένα αίσθημα πληρότητας μετά από ένα γεύμα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει την ποσότητα των σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

@coachdhealth #303030rule #303030 #30gofprotein #garybrecka #timothyferris #steadystatecardio #cardio #slowcarbdiet #weightloss #metabolichealth #viseralfat #fatloss ♬ original sound – CoachDhealth

Η τάση

Αν και δεν έχει μελετηθεί ακόμη, όπως φαίνεται όμως μάλλον έχει γίνει τάση. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τους έχει βοηθήσει, το καλύτερο για όποιον θέλει να χάσει κάποια κιλά, πολλά ή λίγα, είναι να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό.

@fyrehealth DISCOVER the Famous 30/30/30 RULE! #garybrecka#fyp#fyphealth#Health#mindfulness#openyoureyes#FYP#healthyhabits ♬ original sound – FyreHealth


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ