Τα τρακτέρ θα εισέλθουν στην Αθήνα με συνοδεία περιπολικών


Η ΕΛ.ΑΣ. θα επιτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ των αγροτών στην Αθήνα, με ορισμένες όμως προϋποθέσεις

Την Τρίτη τα τρακτέρ των διαμαρτυρόμενων αγροτών θα εισέλθουν κανονικά στην Αθήνα, έπειτα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν με τις Αρχές.

Ωστόσο, θα επιτραπεί σε συγκεκριμένο αριθμό τρακτέρ η είσοδος, και τα υπόλοιπα θα παραμείνουν έξω από την πόλη.

Τα τρακτέρ που θα κινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας θα συνοδεύονται από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να κατεβαίνουν τρακτέρ προς την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν, την Τρίτη το απόγευμα, στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Οι προσυγκεντρώσεις – σημεία υποδοχής των αγροτών από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα, είναι στις 5:30μμ ως εξής:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Δεν θα μείνουμε ώρες στο Σύνταγμα. Θα μείνουμε κάποιες ημέρες» είπε ο Γιάννης Βάγκος νωρίτερα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν μαζικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο τελωνείων, εθνικών και λιμένων. «Πάμε σε “πολιορκία”. Θα κλείσουμε τα πάντα, λιμάνια, δρόμους, σύνορα, αεροδρόμια», διαμηνύουν οι αγρότες οι οποίοι φουλάρουν τα τρακτέρ τους για την κάθοδο στην πρωτεύουσα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ