Μπήκαν τα ρούχα στο πλύσιμο; Να τι μπορείτε να κάνετε για να μην τα πετάξετε


Μπήκαν τα ρούχα στο πλύσιμο; Το πλύσιμο των ρούχων σε λάθος θερμοκρασία ή το στέγνωμα των αγαπημένων σας ρούχων στο στεγνωτήριο μπορεί να συρρικνώσει τα ρούχα σας και να τα κάνει σε μέγεθος παιδικών

Προτού όμως πετάξετε κάποιο ρούχο, ίσως μπορέσετε να διορθώσετε τη ζημιά με ένα απλό και γρήγορο κόλπο. Το μόνο που χρειάζεστε, είναι ένας κουβάς με ζεστό νερό και λίγο μαλακτικό μαλλιών.

Μπήκαν τα ρούχα στο πλύσιμο; Δοκιμάστε το κόλπο με το μαλακτικό μαλλιών

Για να διορθώσετε τα ρούχα, προσθέστε πρώτα 1 κ.σ. μαλακτικό μαλλιών, σε ένα μικρό κουβά ή δοχείο γεμάτο με ζεστό νερό, ανακατεύοντας το, όσο το δυνατόν περισσότερο. Βυθίστε πλήρως το πουκάμισο στο μείγμα και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε το και τεντώστε απαλά στο επιθυμητό μέγεθος. Αφήστε το να στεγνώσει πριν το φορέσετε.

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά λειτουργεί πραγματικά; Η Drew Westervelt, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων HEX Performance, εξηγεί στο bhg.com, ότι το μαλακτικό μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει το ύφασμα που έχει συρρικνωθεί, λόγω της υψηλής θερμότητας. “Με την προσθήκη ενός κοντίσιονερ, μαλακώνετε και λιπάνετε τις ίνες για να τις χαλαρώσετε και να τις τεντώσετε”, λέει.

Ωστόσο, η Westervelt προειδοποιεί ότι το μαλακτικό μαλλιών, μπορεί να αφήσει πίσω του υπολείμματα, με αποτέλεσμα το ρούχο να προσελκύει περισσότερη βρωμιά, βακτήρια και οσμές. Αφού δοκιμάσετε αυτό το κόλπο, φροντίστε να πλύνετε καλά το ρούχο για να ξεπλύνετε τυχόν εναπομείναν μαλακτικό, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή για το πλύσιμο και το στέγνωμα, ώστε να μην συρρικνωθεί ξανά.

Το κόλπο αυτό, λειτουργεί καλύτερα σε βαμβακερά, μάλλινα και άλλα πλεκτά υφάσματα που τεντώνονται εύκολα. Για συνθετικά υφάσματα όπως ο πολυεστέρας, προσέξτε να μην τεντώσετε υπερβολικά το ρούχο. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το κόλπο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για σφιχτά υφαντά ή ευαίσθητα υφάσματα όπως το μετάξι. Εάν ανησυχείτε μήπως καταστρέψετε το ύφασμα, δοκιμάστε πρώτα την τεχνική σε μια μικρή περιοχή πριν τη δοκιμάσετε σε ολόκληρο το ρούχο.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη συρρίκνωση των ρούχων είναι να τα πλένετε και να τα στεγνώνετε σωστά. Αλλά συμβαίνουν λάθη στο πλύσιμο των ρούχων και την επόμενη φορά που το αγαπημένο σου πουκάμισο θα βγει από το στεγνωτήριο λίγο πολύ σφιχτό, πιάσε λίγο μαλακτικό μαλλιών, πάρε έναν κουβά και άρχισε να τεντώνεις!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ