Πωλείται μία ιδιαίτερα σπάνια BMW M1


Όλες οι M1 είναι σπάνιες, αλλά στο χρώμα της εικονιζόμενης είχαν βγει από το εργοστάσιο μόλις τρία αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η M1 είναι ένα εμβληματικό σπορ μοντέλο και το μόνο γνήσιο supercar που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική μάρκα. Μια από τις συνολικά 453 ποου έχουν κατασκευαστεί πρόκειται να εμφανιστεί στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s την 1η Μαρτίου, προσφέροντας στους λάτρεις της αυτοκίνησης την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του αυτοκινήτου.

Η συγκεκριμένη M1 μάλιστα είναι ακόμα πιο ξεχωριστή καθώς είναι μία από τις μόλις τρεις που παρήχθησαν ποτέ με το εντυπωσιακό ασημί μεταλλικό χρώμα Polaris, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα για τους συλλέκτες.

Κατασκευασμένη από τη BMW από το 1978 και 1981, η Μ1 κατασκευάστηκε μόλις 399 φορές ως μοντέλο παραγωγής, 53 ως αγωνιστικό, ενώ μια την κράτησε η ίδια η γερμανικής εταιρεία.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1981 και πήγε σε επίσημο αντιπρόσωπο της BMW στη Γαλλία στις 27 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Το ταξίδι της συνεχίστηκε στην Ιαπωνία το 1983, όπου παρέμεινε αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσει στο Βέλγιο το 2006. Το 2013 έγιναν αρκετές εργασίες, μεταξύ αυτών τοποθετήθηκε και νέος συμπλέκτης, ενώ ένα χρόνο βάφτηκε και πάλι στο γνήσιο εργοστασιακό της χρώμα, με προσωπική επίβλεψη από τον ιδρυτή της λέσχης BMW M1.

Το 2016 η M1 πέρασε τον Ατλαντικό φτάνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διατηρώντας την αυθεντικότητά του, το εσωτερικό αυτής της M1 έχει μαύρα δερμάτινα καθίσματα με ένθετα από ύφασμα, διαμόρφωση που πιστεύεται πως είναι η εργοστασιακή. Όσο για την ένδειξη του κοντέρ της είναι μόνο 10.700 χιλιόμετρα.

Κάτω από το καπό της, η M1 έχει έναν ισχυρό εξακύλινδρο 3.500 κυβικών που αποδίδει 277 ίππους και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Με τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα, η M1 προσφέρει ακόμη και σήμερα μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία που αρμόζει στο θρύλο της ονομασίας της.

Η RM Sotheby’s έχει εκτιμήσει πως η πιθανή τιμή πώλησής της θα κυμαίνεται από 700.000 έως 900.000 ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ