Σπιτική συνταγή αντιμετώπισης της γαστρεντερίτιδας


Τα γιατροσόφια δεν αντικαθιστούν την ιατρική, είναι τα περισσότερα από βιώματα μια ζωής. Τα αποτελέσματα αυτά μας τα προσφέρει η απλή μαγειρική σόδα και μόνον αυτή. Βοηθάει και στα αυτοάνοσα νοσήματα.

Η γαστρεντερίτιδα είναι μεταδοτική αλλά και πάρα πολύ εύκολο να την αποτρέψουμε. Αν έχουμε γαστρεντερίτιδα το μόνο που έχουμε να  κάνουμε είναι να κάνουμε ένα ρόφημα και να το πιούμε. Σε μια ώρα να έχουμε ηρεμήσει. Αν στην οικογένεια υπάρχει ένα άτομο με γαστρεντερίτιδα τότε θα πρέπει να κάνουμε όλοι και να πιούμε από το ρόφημα αυτό. Όσοι το δοκίμασαν γνωρίζουν καλά το αποτέλεσμά του.

Συνταγή

Σε μια μεγάλη κούπα του τσαγιού βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού απλή μαγειρική σόδα από τα σούπερ μάρκετ. Βράζουμε ένα φακελάκι χαμομήλι ή μια κουταλιά της σούπας χαμομήλι για 3 λεπτά και βραστό το σουρώνουμε σιγά – σιγά μέσα στην κούπα που έχουμε βάλει τη σόδα μέχρι τα 3/4 της κούπας.

Στην συνέχεια προσθέτουμε 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι και για καλύτερη γεύση ξίδι μήλου (το ίδιο κάνουν και τα δυο ξίδια) και μέλι  και το πίνουμε χλιαρό. Μια κούπα είναι αρκετή να μας περάσει και για πρόληψη για να μην την κολλήσουμε. Αν μετά από μερικές ώρες νιώσουμε ενόχληση επαναλαμβάνουμε μετά 3 ώρες.

Αν κάνουμε εμετούς ….. χαμομήλι με σόδα μόνο  πίνοντας γουλιά – γουλιά την κούπα σε μια ώρα .

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ