Πέντε κόλπα για να «αναβαθμίσετε» οικονομικά τον καφέ σας


Αν ο καθημερινός καφές είναι η αγαπημένη σας συνήθεια, δείτε πώς να τον απογειώσετε, γλιτώνοντας χρόνο και χρήματα, με τα παρακάτω tips.

Επενδύστε σε κάποια απαραίτητα gadget
Σε βάθος χρόνου θα διαπιστώσετε ότι το να μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι τον δικό σας αρωματικό, γκουρμέ καφέ, θα σας γλιτώσει χρήματα από το να τον αναζητάτε έξω. Μια γαλλική πρέσα μπορεί να κάνει θαύματα πέραν του να σας χαρίζει ένα φλιτζάνι φρέσκο καφέ, ενώ με αυτή μπορείτε να φτιάξετε και εσπρέσο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αλέσετε καλά τον καφέ σας και να βάλετε αρκετό ζεστό νερό. Αν αγοράσετε και μηχάνημα για το αφρόγαλα, που δεν κοστίζει ακριβά, θα μπορείτε να φτιάξετε latte ή καπουτσίνο από τη ζεστασιά του σπιτιού σας, χωρίς ακριβό εξοπλισμό.

 

Αναμείξτε τον καφέ σας με έλαια
Στο εξωτερικό, αυτός ο καφές ονομάζεται bulletproof και αποτελείται από καφέ στον οποίον προστίθενται κάποια έλαια, βούτυρο ή ghee («καθαρισμένο» βούτυρο από την Ινδία). Είναι μεγάλη τάση και θεωρείται ότι έχει οφέλη στη σωματική και νοητική μας υγεία κι εσείς μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι, προσθέτοντάς του 1 κ.γ. λάδι καρύδας, και 1-2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο ή ghee και ανακατεύοντας.

Προσθέστε του λίγο αλάτι αν βγει πολύ πικρός
Τα καλά νέα είναι ότι αν ο καφές σας βγήκε πικρός, δεν χρειάζεται να υποφέρετε, ούτε να τον πετάξετε. Δοκιμάστε να τον σώσετε με λίγο αλάτι. Προσθέστε του λίγο αλάτι κοσέρ ή θαλασσινό αλάτι αντί για ζάχαρη, ανακατέψτε και δοκιμάστε. Το αλάτι βοηθά στη μείωση της πικρής γεύσης και αναδύει τις γλυκές του νότες.

Φτιάξτε τα σωστά παγάκια καφέ
Ο νερουλός από τα παγάκια καφές δεν ενθουσίασε ποτέ κανέναν, γι’ αυτό και η ιδέα του να φτιάχνουμε παγάκια από καφέ ήρθε να σώσει την κατάσταση, ώστε να μην τον πετάμε πριν την ώρα του. Υπάρχει, όμως, ένα κόλπο ώστε να φτιάχνετε τα παγάκια σας σωστά κι αυτό είναι να φτιάχνετε τον καφέ για τα παγάκια με τον ίδιο τρόπο που τον πίνετε κι έπειτα να γεμίζετε τις παγοκύστες σας. Αν χρησιμοποιείτε κρέμα ή ζάχαρη, πρόσθέστε τα κι αυτά στο μείγμα πριν το παγώσετε, έτσι ώστε να διατηρείτε τη γεύση και ένταση που θέλετε στον καφέ σας. Άλλο ένα κόλπο είναι να φτιάξετε παγάκια με ρόφημα σοκολάτας, για να φτιάξετε έναν ωραίο καφέ mocha.

Προσθέστε του μπαχαρικά
Ο latte με καρυκεύματα είναι μια ακόμη δυνατή τάση στον καφέ και πέραν της γεύσης, έχει και οφέλη, χάρη στο βασικό συστατικό που συχνά χρησιμοποιείται, τον κουρκουμά. Είναι αντιοξειδωτικός, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορείτε να τον φτιάξετε στο σπίτι: ζεστάνετε και ανακατέψτε 2 φλιτζάνια γάλα της αρεσκείας σας με 2 κ.γ. κουρκουμά, ½ κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. μέλι και λίγο πιπέρι. Προσθέστε ίσα μέρη αυτού του μείγματος και καφέ στην κούπα σας και απολαύστε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ