Τι μπορείς να κάνεις (και τι όχι) για τα πυκνά φρύδια σου


Τα μεγάλα φρύδια αποτελούν ευχή και κατάρα: από τη μια είναι ένα χαρακτηριστικό που προσδίδει κύρος κι ενδιαφέρον ακόμη και στο πιο αδιάφορο πρόσωπο, από την άλλη, όμως, μπορεί να κάνουν τον «περήφανο» ιδιοκτήτη τους να θυμίζει πολλά και διάφορα. Όπως για παράδειγμα έναν παλιό Έλληνα πολιτικό.

Με αυτό το δεδομένο, ιδού τα τρία πράγματα που οφείλεις να γνωρίζεις για να φροντίσεις σωστά τα μεγάλα τα φρύδια σου, χωρίς να το παρακάνεις και να καταλήξεις σαν αυτόν εδώ τον τύπο:

Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Για αρχή, διάλεξε τα «εργαλεία» σου με σύνεση
Κανόνας: ποτέ δεν «αλαφρώνουμε» τα φρύδια μας χρησιμοποιώντας trimmer για τα γένια, ξυράφι ή, ακόμη χειρότερα, κερί. Ο λόγος; Αν και τα εν λόγω προϊόντα και αξεσουάρ θα σε βοηθήσουν να ξεμπερδέψεις με το «κλάδεμα» μιαν ώρα αρχύτερα, εντούτοις έχουν το αρνητικό ότι θα κάνουν το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει υπερβολικά «τέλειο» κι εν τέλει, παντελώς ψεύτικο. Αντ’ αυτών, χρησιμοποίησε το «παραδοσιακό» τσιμπιδάκι για τα φρύδια για να απομακρύνεις όποια τρίχα περισσεύει από το πάνω και το κάτω μέρος ή τα άκρα των φρυδιών σου.

Αφού, λοιπόν, ξεφορτωθείς τις εντελώς «ξέμπαρκες» τρίχες, χτένισε τα φρύδια σου προς τα πάνω και κατόπιν με ένα μικρό ψαλίδι κόψε τις άκρες των τριχών που περισσεύουν πάνω από τη γραμμή των φρυδιών σου.

Βρες την κατάλληλη κρέμα
Αν τα φρύδια σου εξακολουθούν να δείχνουν κάπως «φουντωτά» ακόμη και μετά το «τριμάρισμα», μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν από τα προσωπικά σου είδη περιποίησης για να πετύχεις να δείχνουν ακόμη πιο «συμμαζεμένα» – όπως για παράδειγμα, κάποια κρέμα styling που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά ή ακόμη και ελάχιστο lip balm. Βασική προϋπόθεση, το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις να διαθέτει ματ υφή. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις από τα «καινούργια» σου φρύδια είναι να γυαλίζουν σαν γυμνοσάλιαγκες…

Δες τι γίνεται στο υπολοίπο πρόσωπό σου
Τι κοινό έχουν οι Robert Pattinson, Zachary Quinto και Colin Farrell; Όλοι τους ανεξαιρέτως διαθέτουν παχιά φρύδια αλλά και όλοι τους – διόλου τυχαία – δεν επιτρέπουν στις τρίχες του προσώπου τους να παραμακρύνουν.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αν έχεις παχιά φρύδια δεν μπορείς να αφήσεις μούσι ή μουστάκι – πολύ δε περισσότερο αν οι τρίχες στο πρόσωπό σου σου έχουν πιο ανοιχτή απόχρωση.

Εννοείται πώς αν τρέμουν τα χέρια σου ή αν, για κάποιο λόγο, όλα τα παραπάνω σου φαίνονται «βουνό», μπορείς πάντα να ζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Αισθητικού, όχι κηπουρού, για να εξηγούμαστε…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ