Πόσο στοίχισε η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα;


Πόσα καύσιμα δαπάνησαν οι ιδιοκτήτες τρακτέρ για να έρθουν στην Αθήνα;

Τα θηριώδη τρακτέρ που βλέπουμε από το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, φτάνουν έως 170 χιλιάδες ευρώ το ένα. Ναι, καλά διαβάσατε. 170 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για ακριβά μηχανήματα που εκτός από μεγάλο κόστος για να το πάρει κάποιος, έχει και ακριβό κόστος συντήρησης αλλά και καυσίμων.

Ένα τρακτέρ 300 ίππων καίει 15 με 20 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει, είναι τα 80 χλμ./ώρα.

Αυτό σημαίνει πως για να έρθει κάποιος από την Λάρισα και να γυρίσει, δηλαδή 700 χιλιόμετρα, έκαψε περίπου 180 ευρώ μόνο σε καύσιμα.

Καύσιμα, φαγητό, καφέδες, μπύρες, ένα 500αρικο σίγουρα δεν φτάνει όπως λέει και ένας φίλος μου λογιστής για αυτή την απόβαση.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ο αγώνας που κάνουν οι συγκεκριμένοι για τη μείωση σε καύσιμα και ρεύμα και σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για μειώσεις κόστους, έχουν δαπανηθεί σε αυτή τη κάθοδο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

Και επειδή πολλοί μας στείλατε μηνύματα, για το αν όντως με τέτοια “θηρία” τρακτέρ οι αγρότες πράγματι έχουν πρόβλημα επιβίωσης, την απάντηση μπορούν να μας τη δώσουν μόνο έκεινοι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ