Συνεχίζει ακάθεκτος τις προκλήσεις ο Ζάεφ: Είμαι Μακεδόνας και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει


«Διαπραγματεύτηκα πάντα χωρίς να αμφισβητηθεί η εθνική μας ταυτότητα και η γλώσσα μας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε τηλεοπτικό κανάλι της Βοζνίας Ερζεγοβίνης.

Για ακόμα μία φορά ο Ζάεφ εμφανίζεται άκρως προκλητικός και «ξεχνά» τον όρο Βόρεια, αναφερόμενος στη χώρα ως Μακεδονία… σκέτο! «Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ότι είμαι ‘’Μακεδόνας’’ που ζω σε αυτή την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στη χώρα «για την οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν, και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό» ενώ μίλησε ανοιχτά για την στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ για να επιτευχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι αποτέλεσμα της επιμονής των ηγεσιών της Ελλάδας και των Σκοπίων. Απαντώντας για τις αντιδράσεις της Ρωσίας υποστήριξε πως η Μόσχα δεν θέλει να δει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. «Κατανοούμε τη στάση της αλλά πάνω από το 80% των “Μακεδόνων” πολιτών θέλουν η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», τόνισε.

Αναγνώρισε ως μόνο εκκρεμές πρόβλημα αυτό της σχισματικής εκκλησίας, ενώ απέδωσε τις αντιδράσεις σε Αθήνα και Σκόπια σε πολιτικούς λόγους της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων εκτίμησε πως δεν θα κερδίσουν με τον Αλέξη Τσίπρα το Νόμπελ Ειρήνης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ