Πώς θα αντιμετωπίσετε τους πόρους στο πρόσωπό σας


Αν έχετε λιπαρό δέρμα, σίγουρα έχετε παρατηρήσει τους έντονους πόρους στο πρόσωπό σας. Ενώ οι πόροι δεν μπορούν να εξαφανιστούν ή να μικρύνουν, μπορούν να γίνουν λιγότερο εμφανείς, με τις παρακάτω πέντε συμβουλές.

Χρησιμοποιήστε πάγο. Περάστε ένα παγάκι από καθαρό πρόσωπο για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να τονώσετε την επιδερμίδα σας και να κλείσετε τους ανοιχτού πόρους.

Υιοθετήστε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης προσώπου. Ο σχολαστικός καθαρισμός του προσώπου σας και η συχνή απολέπιση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα λαμπερό δέρμα, αφού όταν οι πόροι σας είναι γεμάτοι ακαθαρσίες, δείχνουν μεγαλύτεροι. Επίσης, βασικό βήμα της περιποίησης του προσώπου σας είναι η ενυδάτωσή του με ένα μη φαγεσωρογόνο προϊόν, δηλαδή μία κρέμα που δε φράζει τους πόρους σας.

Αξιοποιήστε τη δύναμη του ατμού. Βράστε νερό και στη συνέχεια καθίστε πάνω από την κατσαρόλα για μερικά λεπτά, με μια πετσέτα να καλύπτει το κεφάλι σας. Ο ατμός έχει την ιδιότητα να ανοίγει τους πόρους. Στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό προϊόν, ώστε να καθαρίσετε τους ανοιχτούς πόρους, και ξεβγάλετε με παγωμένο νερό για να τους κλείσετε.

Εφαρμόστε μάσκες με άργιλο. Οι μάσκες αργίλου απομακρύνουν τις ακαθαρσίες, τα νεκρά κύτταρα και την περιττή λιπαρότητα από το δέρμα, ενώ παράλληλα μειώνουν τη λοίμωξη και έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Ποτέ χωρίς την αντηλιακή σας. Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά η ηλιακή ακτινοβολία μειώνει το κολλαγόνο του δέρματος. Χωρίς το απαραίτητο κολλαγόνο, οι πόροι δείχνουν μεγαλύτεροι. Ένας ακόμη λόγος να μη φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς πρώτα να έχετε εφαρμόσει μια γενναία ποσότητα αντηλιακής κρέμας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ