Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας το όνομά σας;


Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας. Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας…

Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει.

Πώς θα βρείτε τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμού σας;
Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε το βαπτιστικό σας όνομα και το επώνυμό σας. Στη συνέχεια αντιστοιχίστε κάτω από κάθε γράμμα του ονοματεπώνυμού σας τον αριθμό του.

Ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα;

Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7

Η=8, Θ=9, Ι=1, Κ=2, Λ=3, Μ=4

Ν=5, Ξ=6, Ο=7, Π=8, Ρ=9, Σ=1

Τ=2, Υ=3, Φ=4, Χ=6, Ψ=7, Ω=8

Στη συνέχεια, προσθέστε όλους τους αριθμούς του ονοματεπώνυμού σας μέχρι να βγει μονοψήφιος αριθμός.

Κι αφού βρήκατε τον μονοψήφιο λεξάριθμο που αντιπροσωπεύει το όνομά σας, διαβάστε τώρα την ερμηνεία του και μάθετε με λεπτομέρεια όλα τα χαρακτηριστικά με τα οποία σας έχει «προικίσει»!

Λεξάριθμος 1 – «Ο ηγέτης»
Είστε ένας άνθρωπος που θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Παρορμητικός και αποφασιστικός χαρακτήρας, δεν διστάζετε να ρισκάρετε, αρκεί να καταφέρετε να αγγίξετε την επιτυχία.

Δεν μπορείτε να δεχτείτε ποτέ την ήττα και προσπαθείτε πάντα με εύστροφες και πρωτοποριακές ιδέες να ξεχωρίζετε και να διαπρέπετε.

Σας αρέσει να κατευθύνετε, να καθοδηγείτε, να συμβουλεύετε και να οργανώνετε τους πάντες και τα πάντα. Λειτουργείτε ανεξάρτητα και αυθόρμητα και δεν σας αρέσει να υποκύπτετε στις οδηγίες άλλων! Κάνετε συνήθως το δικό σας και αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας.

Εκφράζετε τα συναισθήματά σας με έντονο τρόπο και κάποιες φορές γίνεστε υπερβολικοί στις αντιδράσεις. Δεν αντέχετε τη ρουτίνα, γι’ αυτό και φροντίζετε να είστε γεμάτοι ενεργητικότητα, ευχάριστη διάθεσή και πρωτοβουλίες!

Παρόλο που είστε αγαπητοί στις κοινωνικές επαφές, πολύ συχνά εκδηλώνετε μία πολύ εγωκεντρική, αλλά και επιθετική συμπεριφορά, απομακρύνοντας τους ανθρώπους από δίπλα σας. Αλλά, τελικά, κερδίζετε το χαμένο έδαφος σε όλες τις υποθέσεις με ευκολία, γιατί έχετε αυθορμητισμό και αυθεντικότητα.

Λεξάριθμος 2 – «Ο συντροφικός»
Βασική προτεραιότητά σας είναι να διατηρείτε στη ζωή σας ένα ήρεμο και αρμονικό κλίμα και να απολαμβάνετετην αγάπη και τη συντροφικότητα γύρω σας.

Δεν αντέχετε ούτε στιγμή τη μοναξιά, θέλετε συνέχεια να βρίσκεστε ανάμεσα σε ανθρώπους με συναίσθημα. Διαθέτετε μία φιλήσυχη και ντροπαλή φυσιογνωμία, χρειάζεστε χρόνο για να ανοιχτείτε συναισθηματικά, αλλά όταν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, τότε αφιερώνεστε ολοκληρωτικά και με πίστη στη σχέση σας (αυτό αφορά τόσο τις ερωτικές – όσο και τις φιλικές, οικογενειακές σχέσεις).

Αποφεύγετε τους καβγάδες, γι’ αυτό και δεν συζητάτε τα παράπονά σας αλλά προσπαθείτε με την διπλωματία, να φέρετε τις καταστάσεις στην ποθητή πορεία.

Η αναποφασιστικότητα και η αμφιβολία είναι τα ελαττώματά σας, και έχετε ανάγκη πάντα από την ηθική παρότρυνση και τη συμβουλή των αγαπημένων σας προσώπων.

Σε όλες τις μορφές των σχέσεών σας, δίνετε πάρα πολλά χωρίς να περιμένετε απαραίτητα ανταπόδοση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεστεθύμα, γιατί αρκετοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον δοτικό χαρακτήρα σας. Η γλυκύτητα και η ζεστασιά σας, σε κάνουν να ξεχωρίζετε!

Λεξάριθμος 3 – «Ο επικοινωνιακός»
Διαθέτετε μία ευχάριστη και ενθουσιώδη προσωπικότητα και είστε λάτρης της επικοινωνίας. Έχετε εξαιρετική άνεση στον λόγο, τόσο τον γραπτό – όσο και τον προφορικό και καταφέρνετε πάντα εύστοχα να πείθετε ακόμα τους πιο δύσπιστους ανθρώπους.

Αγαπάτε την πρόοδο και ιδιαίτερα την τεχνολογία, χρησιμοποιείτε πολύ το ίντερνετ και δεν κυκλοφορήσετε πουθενά χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο.

Ιδιαίτερα εκφραστικός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος που αντιμετωπίζει τα πάντα με μεγάλη αισιοδοξία.

Δεν σταματάτε ποτέ να επεκτείνετε τις γνώσεις σας, να μάθετε κάτι καινούριο και να εξελίσσεστε. Έχετε πλούσια φαντασία και καλλιτεχνικά ταλέντα και σας αρέσει να καταπιάνεστε με αρκετές δραστηριότητες μαζί.

Αρκετές στιγμές αφήνετε όμως, στη μέση τα σχέδιά σας και γίνεστε ασυνεπής στις υποχρεώσεις σας, γιατί δεν δίνετε την ανάλογη προσοχή που επιβάλλεται.

Λατρεύετε την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση, φροντίζετε πάντα να εντυπωσιάζετε τους πάντες με τον σαρωτικό χαρακτήρα σας, αλλά και την ιδιαίτερα ελκυστική εξωτερική σας εμφάνιση!

Λεξάριθμος 4 – «Ο υπεύθυνος»
Είστε ένας άνθρωπος σοβαρός, υπεύθυνος και απόλυτα οργανωμένος. Δεν σας αρέσει να ξεφεύγετε από τα όρια, γι’ αυτό και από πολύ νεαρή ηλικία έχετε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας, το οποίο τηρείτε πάντα με ευλάβεια και συνέπεια.

Είστε άνθρωπος της λογικής και των «πρέπει» και δεν αφήνεστε να παρασυρθείτε από το συναίσθημα. Ο λόγος σας είναι συμβόλαιο, τηρείτε πάντα τις υποσχέσεις σας και φροντίζετε να ολοκληρώνετε με επιτυχία όλα όσα έχετε αναλάβει, γιατί πολύ απλά είστε τελειομανής!

Στις σχέσεις σου είστε πιστός, αφοσιωμένος, έντιμος και στηρίζετε πάντα ηθικά και πρακτικά όποιον έχει ανάγκη. Σας αρέσει η οικογένεια και ένας από τους κυρίαρχους στόχους σας είναι να πραγματοποιήσετε έναν επιτυχημένο γάμο και να αποκτήσετε παιδιά.

Απορρίπτετε τους νεωτερισμούς και τις σύγχρονες ιδέες και επιλέγετε έναν συντηρητικό και παραδοσιακό τρόπο σκέψης αλλά και ζωής. Με την ωριμότητα και την υπευθυνότητά σας καταφέρνετε να διατηρείτε σταθερές και μακρόχρονες φιλίες και σχέσεις.

Παρόλα αυτά αρκετές στιγμές η έλλειψη φαντασίας, αλλά και η αυστηρή τήρηση των κανόνων που επιβάλλετε στη ζωή σας, σας κάνουν αρκετά προβλέψιμο και οδηγείτε τη σχέση σας στη ρουτίνα.

Λεξάριθμος 5 – «Ο φιλελεύθερος»
Είστε ένας άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε στιγμή να τεθεί σε περιορισμό και θέλετε κάθε στιγμή να νιώθετε ελεύθερος και ανεξάρτητος.

Λατρεύετε τον έρωτα, το φλερτ και έχετε έντονη σεξουαλική ζωή, ωστόσο δεν σας αρέσει να μπαίνετε σε μία δέσμευση όπου πρέπει να τηρείτε πρέπει και κανόνες.

Ανοιχτόμυαλος, με φιλελεύθερες ιδέες και διάθεση για εξέλιξη, είστε καινοτόμοι και συχνά προκαλείτε με τις επιλογές και τις αποφάσεις σας. Θέλετε να ζείτε νέες εμπειρίες και επιζητάτε πάντα το καινούριο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο.

Έχετε την ικανότητα να προσαρμόζεστε εύκολα σε κάθε περίσταση και γίνεστε αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους, γιατί έχετε το ταλέντο να γεφυρώνετε κάθε χάσμα. Δεν στέκεστε ποτέ στις λεπτομέρειες, σας νοιάζει πάντα η ουσία και ακολουθείτε το ένστικτο της στιγμής.

Πολλές φορές γίνεστε αγχώδης, νευρικός και ανυπόμονος, γιατί θέλετε όλα να γίνονται τη στιγμή που τα θέλετε! Είστε πολύ καλός στη θεωρία, γιατί οι ιδέες σας είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες, συναντάτε όμως δυσκολίες στην πρακτική εφαρμογή των ονείρων, των σχεδίων και των σκέψεών σας.

Αλλάζετε πολύ συχνά απόψεις και χαρακτηρίζεστε από αστάθεια. Καταφέρνετε όμως, να διατηρείτε πάντα τον ενθουσιασμό και την παιδικότητά σας έχοντας αστείρευτο κέφι για ζωή κάθε στιγμή!

Λεξάριθμος 6 – «Ο κοινωνικός»
Κοινωνικός, εξωστρεφής άνθρωπος, που θέλει πάντα να λειτουργεί συλλογικά και ποτέ αυτόνομα. Διαθέτετε μία ευχάριστη και πολύ αγαπητή προσωπικότητα και κερδίζετε εύκολα τον θαυμασμό και τα θετικά σχόλια.

Βασική προτεραιότητα στη ζωή σας είναι οι σχέσεις σας. Απεχθάνεστε τη μοναξιά και μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο και ανάπτυξη, μόνο όταν έχετε ισορροπία σε όλες τις σχέσεις σας.

Δίνετε μεγάλη αξία στη φιλία, στην ενότητα και στη συνύπαρξη, σέβεστε απόλυτα τις ανάγκες όλων και έχετε την προθυμία να προσφέρετε απλόχερα τη φροντίδα σας, κάθε ώρα και στιγμή.

Πολύ συχνά γίνεστε υπερπροστατευτικός με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και σας πιάνουν και οι ανασφάλειες όταν αισθανθείτε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά των οικείων σας.

Για σας η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γι’ αυτό και πολύ συχνά μπορεί να πιαστείτε από κάποιο «ασήμαντο» στοιχείο και να αρχίσουν οι ιδιοτροπίες.

Έχετε την τάση να παρασύρεστε σε αλόγιστα έξοδα, θέλετε να ικανοποιείτε κάθε καταναλωτική ανάγκη δική σας, αλλά και των αγαπημένων σας. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σας είναι τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα. Αγαπάτε τη μουσική, τον χορό, το θέατρο και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης.

Λεξάριθμος 7 – «Ο μοναχικός»
Είστε ένας εσωστρεφής άνθρωπος που δυσκολεύεται να χαρίσει την εμπιστοσύνη του με ευκολία στους γύρω του. Σας αρέσει η αναζήτηση σε όλους τους τομείς, φροντίζετε πάντα για την επέκταση των γνώσεών σας.

Ασχολείστε με τη φιλοσοφία, με τη θρησκεία, την έρευνα, τον αποκρυφισμό και διαθέτετε εξυπνάδα, σοφία αλλά και ωριμότητα. Λατρεύετε τη μελέτη, το διάβασμα αλλά συχνά απομακρύνεστε από όλους και από όλα και χάνεστε στις σκέψεις σας.

Παρόλο που το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σας είναι η μοναχικότητα, είστε ένας πολύ φιλόξενος και ζεστός άνθρωπος και έχετε την ικανότητα να αποφορτίζετε τους γύρω σας από το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις.

Παίζετε τον ρόλο του συμβουλάτορα, του υποστηρικτή και του καθοδηγητή, όχι επειδή το επιδιώκετε, αλλά επειδή εμπνέετε εμπιστοσύνη και ωριμότητα. Πολύ συχνά νιώθετε «συναισθηματική εξάρτηση» από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και δεν μπορείτε να διαγράψετε ή να αποχωριστείτε ανθρώπους από τη ζωή σας.

Σας αρέσει η φύση, η θάλασσα και το όνειρό σας είναι κάποια στιγμή της ζωής σας να απομακρυνθείτε από τη βουή της πόλης και να ζήσετε μία ήρεμη και μοναχική ζωή σε ένα ήσυχο και απόμερο μέρος στην εξοχή.

Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά σας είναι η διαίσθησή σας, οπότε φροντίστε να την αναπτύξετε ακόμα περισσότερο και να την εμπιστεύεστε πάντα, γιατί ποτέ δεν πέφτει έξω.

Λεξάριθμος 8 – «Ο φιλόδοξος»
Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική σας ανάπτυξη και στην επιτυχία σας. Είστε ένας άνθρωπος με όνειρα, φιλοδοξίες και θέτετε πάντα τον πήχυ πολύ ψηλά κάνοντας τα πάντα, για να κατακτάτε ό,τι βάλετε στο μυαλό σας.

Ποτέ δεν παρεκτρέπεστε από τους αρχικούς σας στόχους, δείχνετε απέραντη αφοσίωση σε όλα όσα θέλετε να κερδίσετε και δίνετε μάχες για να επιτύχετε. Δίνετε το καλό παράδειγμα σε όλους, γιατί διαθέτετε θάρρος, επιμονή και έναν απέραντο δυναμισμό.

Επιθυμείτε την οικονομική άνεση και επικεντρώνεστε πολύ στην ύλη. Ταυτόχρονα σκέφτεστε και τους άλλους, προσφέροντας γενναιόδωρα συναισθηματικά και υλικά σε όποιον έχει ανάγκη. Με το πέρασμα των ετών στη ζωή σας θα γευτείτε την οικονομική και επαγγελματική καταξίωση. Πολλές στιγμές στέκεστε στην επιφάνεια των πραγμάτων και αδιαφορείτε για την ουσία, που είναι και η πιο σημαντική.

Στον ερωτικό τομέα είστε άνθρωπος της λογικής, δίνετε προτεραιότητα στο σεξ και αν ταιριάξετε σεξουαλικά με τον σύντροφό σου, τότε είστε απόλυτα ευχαριστημένος και πλήρης. Δώστε προσοχή στο πείσμα σας, γιατί πολλές φορές γίνεστε εξαιρετικά ανυπόμονος και πιεστικός στους γύρω σας.

Λεξάριθμος 9 – «Ο ονειροπόλος»
Είστε ένας φιλήσυχος και ονειροπόλος άνθρωπος με ιδανικά και αξίες. Επιθυμείτε μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο αύριο και αγωνίζεστε για να υπερασπίζεστε τα δικαιώματα τα δικά σας, αλλά και όλων των ανθρώπων. Διαθέτετε μεγάλες ευαισθησίες, είστε φιλικός, πρόσχαρος και εξυπηρετικός.

Τάσσεστε πάντα υπέρ των αδύναμων και έχετε πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Είναι πολύ πιθανό στη ζωή σας να συμμετάσχετε σε φιλανθρωπική οργάνωση και να αγωνιστείτε για έναν καλύτερο κόσμο!

Έχετε πλούσια φαντασία, πολλές ιδέες και δεν διστάζετε να πάρετε πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά, δεν μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα έχετε προγραμματίσει, γιατί είναι εκτός πραγματικότητας!

Στα οικονομικά σας θα βιώσετε μεγάλα σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό δεν θα σας πτοήσει ούτε στιγμή, γιατί έχετε μάθει να ζείτε και με τα λίγα, αλλά και με τα πολλά.

Δώστε προσοχή όμως, γιατί είστε αρκετά αμελής στις πρακτικές υποχρεώσεις σας και πολύ συχνά μπορεί να ξεχνάτε να πληρώσετε λογαριασμούς ή ματαιώνετε και αναβάλλετε πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα… για αύριο!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ