Αυτή είναι η Corvette της… Alfa Romeo!


Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα ακόμη και η πιο τρελή ιδέα θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά. Γιατί όχι και μια συνεργασία των Ιταλών με την Chevrolet;

Του Γιάννη Σκουφή

Παρόλο που η GM δεν ανήκει στον όμιλο της Stellantis θα μπορούσε να υπάρξει μία στενή συνεργασία της Chevrolet με την Alfa Romeo για να προκύψει π.χ. μία 6C.

Κάτι τέτοιο σας ακούγεται απίθανο; Μάλλον όσο απίθανο θα σας φαινόταν αν σας έλεγε κανείς πριν από χρόνια ότι η Toyota θα προχωρούσε σε συνεργασία με τη BMW για την τελευταία Supra και την αντίστοιχη Z4.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι Ιταλοί θα συνεργαστούν με μία αμερικανική εταιρία εκτός του ομίλου Stellantis (σ.σ. στον οποία υπάρχουν οι Chrysler, Jeep, Dodge).

Αυτό, όμως, δεν αποθαρρύνει τους ειδικούς στην επεξεργασία εικόνας, όπως ο Giorgi Tedoradze από τη Γεωργία, να μας χαρίσουν μία αρκετά πετυχημένη προσέγγιση του θέματος διασταυρώνοντας τη σχεδίαση της Alfa 4C με αυτήν της Corvette C8.

Το supercar της Alfa Romeo υποτίθεται ότι έχει στο κέντρο του έναν twin-turbo V6 3.000 κυβικών δανεισμένο από την Giulia Quadrifoglio και ότι αποδίδει έως και 533 ίππους προκειμένου να μπορεί να ανταγωνιστεί τη C8 Corvette Stingray.

Δυστυχώς όμως αυτό το εντυπωσιακό super sport μοντέλο δεν είναι παρά ένα προϊόν της φαντασίας. Ειδικά δε από τη στιγμή που η ιταλική εταιρία έχει ανακοινώσει πως από το 2027 και μετά, όποιο νέο μοντέλο θα παρουσιάζει θα είναι ηλεκτρικό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ