5 καθημερινές συνήθειες που βελτιώνουν την υγεία μας


O χειμώνας είναι η εποχή που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση ενώ οι πολλές υποχρεώσεις μας εξαντλούν σωματικά και ψυχολογικά. Αν θέλετε να νιώσετε αλλά κυρίως να είστε υγιείς, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε 5 καθημερινές συνήθειες που θα σας δώσουν ενέργεια και θα τονώσουν τον οργανισμό σας.

1.Ασκήσεις
Ακόμα κι αν περπατήσετε για λίγο την ώρα που μιλάτε στο τηλέφωνο ή κουνάτε τα πόδια σας την ώρα που εργάζεστε, βρείτε κάθε μικρή ευκαιρία για να κινηθείτε και να αποκτήσετε ενέργεια.

2.Περπάτημα
Κάντε τα ψώνια σας ή μια κοντινή βόλτα με τα πόδια και αφήστε το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο. Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία και σου ανεβάζει τη διάθεση.

3.Καθημερινή κατανάλωση λαχανικών
Γεμίστε το πιάτο σας με όσο περισσότερα λαχανικά γίνεται! Έτσι θα είστε πάντα χορτάτη, θα τρώτε υγιεινά σνακ και θα επωφελείστε από τα θρεπτικά συστατικά τους.

4.Μην μένετε νηστική
Όταν κάνετε πολλές ώρες να φάτε, καταλήγετε να τρώτε περισσότερο στο επόμενο γεύμα σας και να χαλάτε την ισορροπημένη διατροφή σας. Προσπαθήστε να τρώτε 3 βασικά γεύματα αλλά και ενδιάμεσα σνακ που θα σας κρατούν χορτάτη.

5.Να τρώτε πάντα στο τραπέζι
Όταν τρώτε μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση καταλήγετε να τρώτε γρήγορα- χωρίς να μασάτε- αλλά και περισσότερη ποσότητα!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ