Αγία Βαρβάρα: Πώς έστησε ενέδρα θανάτου ο πεθερός – Τα κίνητρα και οι εμμονές


Αγία Βαρβάρα: Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός 57χρονου ουρολόγου από τα χέρια του ίδιου του πεθερού του στην αυλή του σπιτιού τους

Συγκεκριμένα, ο 69χρονος περίμενε τον γαμπρό του με μια καραμπίνα στα χέρια στην αυλή του σπιτιού του όντας αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν δίστασε μάλιστα να ανοίξει πυρ εναντίον του μπροστά στα μάτια της έντρομης εγγονής του, που εκείνη την ώρα γύριζε σπίτι με τον πατέρα της.

«Είμαι παλικάρι, πάω να παραδοθώ», φέρεται να είπε ο 69χρονος αμέσως μετά το φονικό.

Αγία Βαρβάρα: Τί ισχυρίζεται ο 69χρονος για το φονικό

Ο 69χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα γιατί ο γαμπρός του φερόταν άσχημα στην κόρη του, κάτι όμως που διαψεύδει κατηγορηματικά ο γιός του δράστη και κουνιάδος του θύματος, ο οποίος είναι αστυνομικός και ήταν αυτός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το έγκλημα.



Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο οικογενειακό σπίτι και συγκεκριμένα στο ισόγειο έμεναν τα πεθερικά στον πρώτο όροφο η κόρη με τον σύζυγό της και στον 2ο ο αστυνομικός γιος.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, το απόγευμα του Σαββάτου ο γαμπρός του, ο οποίος ήταν γιατρός σε νοσοκομείο, τον παρακάλεσε να μείνει λίγο με τα δύο από τα παιδιά του, γιατί πήγαινε να πάρει την κόρη του από κάποια δραστηριότητα.

Στο ισόγειο όμως υπήρξε πάλι κάποια φιλονικία με τον πεθερό και ύστερα συνέχισε για να πάει να πάρει το παιδί.

Όπως δήλωσε ο γιος του δράστη, οι γονείς του είχαν εμμονή ότι η αδελφή του δεν περνούσε καλά με το θύμα, κάτι όμως που δεν ήταν αλήθεια, αλλά αντίθετα το ζευγάρι είχε μια αρμονική σχέση χωρίς καυγάδες και προστριβές.



Σε βάρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Δίωξης, ασκήθηκε και σε βάρος της συζύγου του δράστη, που επίσης συνελήφθη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Αγία Βαρβάρα: Τα πρώτα λόγια του δράστη

«Είχαμε προβλήματα με τον γαμπρό. Νόμιζα ότι δεν περνούσε καλά η κόρη μου και ότι την κακοποιεί». Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο 69χρονος άνδρας που δολοφόνησε τον γαμπρό του το απόγευμα του Σαββάτου στην Αγία Βαρβάρα. Με μια κυνηγετική καραμπίνα αποφάσισε να λύσει τις διαφορές του, περιμένοντας στην αυλή του σπιτιού τον 57χρονο γιατρό.
Δεν δίστασε να πυροβολήσει μπροστά στα μάτια της εγγονής του, που εκείνη την ώρα γύριζε σπίτι με τον πατέρα της. «Εγώ είμαι παλικάρι, πάω να παραδοθώ», φώναξε με το όπλο στο χέρι φεύγοντας από την πολυκατοικία της οδού Φιλικής Εταιρείας, για να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα. Λίγα μέτρα μακριά, τον εντόπισαν οι άνδρες της Aμεσης Δράσης.

«Τι έκανες;»

«Ακούστηκε μια αψιμαχία, όχι κάτι μεγάλο, δεν καταλάβαμε κάτι. Hμασταν μέσα. Ακούστηκε μετά ένας πυροβολισμός. Βγήκαμε έξω γιατί ήταν ησυχία και ακούστηκε. Ώσπου να πάρουμε χαμπάρι τι γίνεται, ακούστηκε και δεύτερος πυροβολισμός. Κάποιος ακούστηκε να φωνάζει: “Τι έκανες”, δεν μπορούσες να καταλάβεις εκείνη την ώρα ποιος. Και μετά κατέβηκε ο πεθερός με την καραμπίνα στο χέρι. Η γυναίκα του ήταν πίσω και προσπαθούσε να τον σταματήσει», περιγράφει γείτονας της οικογένειας, που άκουσε έντρομος τους πυροβολισμούς, λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα. «Μέσα από το σπίτι ακούστηκε η φωνή, πρέπει να ήταν το παιδί. Χωρίς να είμαι μπροστά, πρέπει να ήταν εκεί το παιδί. Μαζί με το παιδί γύρναγε ο πατέρας», αναφέρει ο γείτονας.

Ο δράστης, το θύμα και η σύζυγός του ήταν όλοι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας. Ο 57χρονος ήταν γνωστός ουρολόγος και διατηρούσε ιατρείο στο Περιστέρι, η σύζυγός του είναι μικροβιολόγος, ενώ ο δράστης εργαζόταν χρόνια ως τραυματιοφορέας. Το άλλο παιδί του 69χρονου, που ζούσε στην ίδια πολυκατοικία με τους γονείς και την αδερφή του, είναι αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς δεν ενέκριναν τον γαμπρό, καθώς ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία και θεωρούσαν ότι δεν περνά καλά η κόρη τους. Και τα δύο παιδιά φέρεται να είχαν προβλήματα και να μη μιλούσαν με τους γονείς τους.

Αγία Βαρβάρα: «Ρίξ’ του, ρίξ΄του…»,φώναζε η πεθερά του θύματος

«Ρίξ’ του, ρίξ΄του», φέρεται να φώναζε από το θυροτηλέφωνο η σύζυγος του δράστη την ώρα της δολοφονικής επίθεσης. Στην κατάθεσή της, η σύζυγος του θύματος φαίνεται πως διαψεύδει τους ισχυρισμούς των γονιών της για κακοποίησή της, υποστηρίζοντας πως δεν είχε προβλήματα με τον 57χρονο. Αντίστοιχοι είναι και οι ισχυρισμοί του αστυνομικού, από τον οποίο το θύμα είχε ζητήσει λίγο πριν τη δολοφονία να προσέχει τα άλλα δύο παιδιά του για να πάει να πάρει την κόρη του από κάποια δραστηριότητα. Όταν επέστρεψε, ο 57χρονος είδε μπροστά του τον πεθερό του με την καραμπίνα. Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Αγία Βαρβάρα: Οι αναρτήσεις του θύματος και της συζύγου του λίγο πριν το έγκλημα

Σύμφωνα με το STAR, το ζευγάρι στα social media, έδειχνε να είναι αγαπημένο και ευτυχισμένο, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις τους. Το θύμα έδειχνε να θαυμάζει τη σύζυγό του. Δε δίσταζε, μάλιστα, να γράφει δημόσια σχόλια για την ομορφιά και τις ικανότητές της. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση από το 2016. Ο ουρολόγος προσκαλούσε δημόσια τη σύζυγό του να πάνε να δουν την πανσέληνο.

Η σύζυγος φαινόταν ευτυχισμένη και ανέβαζε βίντεο με τρυφερές, οικογενειακές στιγμές. Ωστόσο, σε κάποιες από τις αναρτήσεις της φαινόταν ότι ήθελε να πάρει κάποιες αποφάσεις, όπως αναφέρει το κανάλι.

Αγία Βαρβάρα: «Ήταν περίεργος άνθρωπος» ο δράστης

Πληροφορίες με βάση τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις αναφέρουν πως οι γονείς δεν τα πήγαιναν καλά ούτε με την κόρη τους ούτε με τον γαμπρό τους σύμφωνα με το MEGA. Φέρονται να είχαν πολλές αψιμαχίες κατά το παρελθόν, επειδή δεν συμφωνούσαν με τις επιλογές της κόρης τους.

Στο MEGA μίλησε η αδερφή του θύματος: «Δεν το ήξερα, το έμαθα από το ίντερνετ. Ήταν πάρα πολύ καλός, φρόντιζε τα παιδιά το, την οικογένειά του», είπε για τον 57χρονο ουρολόγο.

Φίλος του θύματος εξάλλου σημείωσε πως ο φερόμενος ως δράστης ήταν περίεργος άνθρωπος:

«Το έμαθα εντελώς τυχαία και πήγα κατευθείαν από το σπίτι, το οποίο το είχαν αποκλείσει οι αστυνομικοί και δεν μπορούσα να πλησιάσω. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω δηλαδή. Εγώ έχω πάει και σπίτι του. Γενικά είμαστε φίλοι πολλά χρόνια, και σαν ιατρό τον είχα και φίλο και αυτό που ξέρω είναι ότι ο πεθερός ήταν ένας περίεργος άνθρωπος και δεν είχαν πολλές σχέσεις, ούτε η ιδία η κόρη του, ούτε ο ίδιος ο… Εγώ αυτό γνωρίζω. Τώρα, από αυτό μέχρι το να πάρει μία καραμπίνα και να του αφαιρέσει τη ζωή, δεν μπορώ να φανταστώ τι συνέβη» δήλωσε ο φίλος του θύματος μιλώντας στο Mega.

Ποινική δίωξη σε δράστη και σύζυγο

Στον 69χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την ίδια ώρα, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη σύζυγο του για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με μαρτυρίες η σύζυγος του 69χρονου, φέρεται να τον ενθάρρυνε να διαπράξει το έγκλημα. Συγκεκριμένα, είπε στο θυροτηλέφωνο «ρίξ’ του, ρίξ’ του».
Και οι δύο αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ