Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Οσμή σκανδάλου 4 εκατομμυρίων ευρώ για ένα έκτρωμα!


Αυτό το κτίριο στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού διεκδικεί ένα βραβείο και ένα ρεκόρ !

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΣΧΗΜΙΑΣ!

Ο απαίσιος σχεδιασμός του κτιρίου που στεγάζει ΚΑΠΗ & Δημοτικά Ιατρεία στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, κάνει το συγκεκριμένο κτίριο να μην περνά απαρατήρητο.

Όσες φορές και να δεις αυτό το έκτρωμα-κτίριο θα σκεφτείς τα ίδια πράγματα: Μα καλά, αισθητική δεν υπάρχει; Λογική δεν υπάρχει; Πόσο κακόγουστος πρέπει να είσαι για να δεχτείς να χτιστεί στην όμορφη και καλοσχεδιασμένη πόλη σου ένα τέτοιο αίσχος; Ο Δήμαρχος πως επέτρεψε τέτοιο τερατούργημα; Και αν ο ίδιος δεν έχει γούστο και αισθητική, συμβούλους δεν έχει; Πώς τελικά εγκρίθηκε και χτίστηκε τέτοιο πράγμα; Πραγματικά διερωτάμαι!

Ηλίας Αποστολόπουλος Δήμος Παπάγου - Χολαργού

ΡΕΚΟΡ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ! ΣΤΟΙΧΙΣΕ +4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ! 

Αν τώρα μάθεις πως αυτό το τερατούργημα εκτός της εμφάνισης, χαρακτήριζεται και από… τεράστια οικονομική άνεση… αφού δε στοίχισε στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού ούτε 1, ούτε 2, ούτε 3, αλλά πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ…. τότε εκτός από αποτυχημένο σχεδιαστικά, έχει και άλλα “κουσούρια” και μάλιστα πιο σοβαρά!

Μάταια όπως διαβάζουμε στο ΕΔΩΛΙΟ5 ψάχνουν τον Δήμαρχο Αποστολόπουλο, αλλά εκείνος… είναι μονίμως απασχολημένος… Συγκεκριμένα είδαμε την παρακάτω δημοσίευση και μπήκαμε και εμείς σε σκέψεις, όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι…

Αυτούσια η δημοσίευση από το ΕΔΩΛΙΟ5, και τα συμπεράσματα… δικά σας:

Λεφτά υπάρχουν! Ένα ΚΑΠΗ στον δήμο Παπάγου – Χολαργού που μοιάζει με σιδερένια φυλακή και στοίχησε 4 εκατ. ευρώ. Ο Δήμαρχος Ηλία Αποστολόπουλος και οι βαμμένες «σκαλωσιές» προς τέρψη των ηλικιωμένων και των περαστικών!

Προσπαθούμε να βρούμε επί πολλές μέρες τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου για να μας λύσει μερικές απορίες ως προς την ανέγερση ενός ΚΑΠΗ και το υπερβολικό κόστος κατασκευής αλλά όπως μας ενημερώνουν οι συνεργάτες του είναι μονίμως απασχολημένος.

Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα πολυιατρεία του δήμου! Όπως μας είπαν στελέχη της αντιπολίτευσης το κόστος και η μελέτη κατασκευής του ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ (!!!)

Αν πράγματι τα λεφτά κόστους είναι τόσα, τότε είναι παρά πολλά! Εντύπωση πάντως προκαλεί και η αισθητική του που όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή του Παπάγου ενώ προσβάλλει βάναυσα το αστικό και φυσικό περιβάλλον. Τέτοιου τύπου μεταλλικά-γυάλινα κτήρια δεν κατασκευάζονται πλέον ή κατασκευάζονται σε μεγαλουπόλεις και μεγάλες λεωφόρους.

Σύμφωνα με κατασκευαστές της περιοχής η κατασκευή του κτίσματος θα έπρεπε να περιοριστεί το πολύ έως 600.000 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν ένα κτήριο να στοιχίζει συνολικά 3,6 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου), όταν στην πόλη εκκρεμούν τόσα προβλήματα προς επίλυση -από έργα υποδομής έως και υπηρεσίες ποιότητας- και ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα κάθε φορά που παίρνει τον λόγο στο Δημοτικό συμβούλιο! Αν προσθέσει κανείς στο κόστος αγοράς του οικοπέδου και της κατασκευής του κτηρίου και το τεράστιο κόστος συντήρησης ενός τέτοιου οικοδομήματος κατανοεί την οικονομική σπατάλη που έκανε ο δήμος.

Είναι προφανές ότι θα δημοσιεύσουμε εάν και εφόσον το θελήσει την γνώμη του δημάρχου για αυτό το θέμα προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ και με την δική του θέση για το ζήτημα.

Φυσικά και άλλοι τα έλεγαν, όπως ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Τίγκας, αλλά ποιος τον άκουγε… Αυτούσιο το σχετικό κείμενο που δημοσίευσε το myxolargos.gr 

Ανακοίνωση εξέδωσε  σχετικά με την απόφαση για την παραλαβή της μελέτης του υπό ανέγερση κτιρίου στην Εθνικής Αμύνης στου Παπάγου που πρόκειται να στεγάσει ΚΑΠΗ και Δημοτικά Ιατρεία. Τίγκας και Κουτάκης ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν τη μελέτη ενώ οι ενστάσεις για την αισθητική του κτιρίου ήταν περισσότερες και θα αναλυθούν σε επόμενο άρθρο.

Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης

Κτίριο Πολυϊατρείων και Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων
Κτιριακό Έκτρωμα προ των Πυλών

Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 12 Δεκ. 2018 ήλθε από τη Δημοτική Αρχή για έγκριση «Η μελέτη κτιρίου Πολυϊατρείων και Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων». Η μελέτη παρουσιάσθηκε χωρίς εναλλακτικές επιλογές, για πρώτη φορά και ο Προϋπολογισμός έργου είναι 4.259.400,00 E

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Για την Πόλη που μας Αξίζει» Κώστας Τίγκας τόνισε τα εξής :
• Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα κουτί, χωρίς πλαστικότητα, χωρίς ευελιξία στην ανάπτυξη των όγκων, χωρίς ελεύθερους χώρους σε εξώστες ή ημιυπαίθριους.
• Όχι μόνο δεν εντάσσεται σε ένα αστικό ιστό με συγκεκριμένη μορφολογία – αμιγούς κατοικίας – αλλά «βιάζει» το περιβάλλον με ορθογώνιους ψυχρούς τοίχους.
• Όσο και να προσπαθήσει κανείς να το εντάξει σε κάποιο αρχιτεκτονικό ρεύμα θα αποτύχει.
• Είναι απλά μια αποτυχημένη προσπάθεια που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, ενώ είναι παντελής η έλλειψη αισθητικής. Πρόκειται για ένα «Κτιριακό Έκτρωμα».
Εμε;iς πιστεύουμε ότι το Κτίριο Πολυϊατρείων και ΚΑΠΗ στον Παπάγο είναι απολύτως απαραίτητο και πρέπει να κατασκευαστεί. Πραγματικά όμως αυτό που μας παρουσιάστηκε :
• Δεν προσιδιάζει στο υφιστάμενο περιβάλλον.
• Δεν έχει την παραμικρή σχέση με την «αμιγή κατοικία» του Παπάγου.
• Δεν είναι το κτίριο που αναμέναμε.
• Δεν το αποδέχεται η κοινωνία μας, αντιδρά και δεν συμφωνεί.

Το κατασκεύασμα που προτείνει ο δήμαρχος είναι άχαρο, άκομψο και σίγουρα δεν αρμόζει στην όμορφη πόλη μας.

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.
Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

Κώστας Τίγκας

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ