Αυτό το όμορφο SUV λέγεται Ineos Fusilier


Στην εποχή του εξηλεκτρισμού τα καθαρόαιμα, προσιτά τετρακίνητα μετρούνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Του Γιάννη Σκουφή

H Ineos είναι μία βρετανική εταιρία που έγινε γνωστή με το Grenadier, ένα off-road μοντέλο που έχει πολλά κοινά ένα από τα πλέον κλασικά 4×4, το αρχέτυπο Land Rover Defender. Ανήκει στον διεθνή ομίλο της Ineos που δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους, όπως η χημική βιομηχανία, η ενέργεια, και η αυτοκινητοβιομηχανία.

Τώρα, η Ineos έρχεται να παρουσιάσει το Fusilier, το τρίτο μοντέλο της εταιρίας που είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV που επιπλέον διαθέτει μια έκδοση με κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί ως range extender.

Όπως και στην περίπτωση του Grenadier, έτσι και το Fusilier ξεχωρίζει με το ρετρό σχεδιασμό του, που παραπέμπει από το πιο μικρό Suzuki Jimny μέχρι την εμβληματική Mercedes G-Class.

Η Ineos Automotive, γνωστή για τη δέσμευσή της στα 4×4 με εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες, υπόσχεται πως το Fusilier θα προσφέρει «εκτός δρόμου δυνατότητες παγκόσμιας κλάσης με μηδενικό συμβιβασμό στις επιδόσεις εντός δρόμου».

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το σύστημα πρόωσης με τους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες. Από την άλλη είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ανά άξονα με διευρυμένες torque vectoring λειτουργίες που θα διασφαλίζουν την λειτουργία μιας εξελιγμένης τετρακίνησης.

«Τα BEV είναι ιδανικά για ορισμένες χρήσεις: μικρότερα ταξίδια και αστικές παραδόσεις, αλλά η βιομηχανία και οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με άλλες τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του απαραίτητου ρυθμού αλλαγής», εξηγεί ο CEO της εταιρείας Jim Ratcliffe.

Για αυτό το λόγο θα υπάρχει και μία έκδοση range extender, όπου ένας κινητήρας βενζίνης θα λειτουργεί ως γεννήτρια για να τροφοδοτεί με ενέργεια τις μπαταρίες.

Η Ineos έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τη Magna για την ανάπτυξη του Fusilier, ενώ η παραγωγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της τελευταίας στο Graz της Αυστρίας.

Το Fusilier θα είναι ένα από τα πολλά μοντέλα που κατασκευάζει ή συναρμολογεί η Magna. Μεταξύ αυτών και τα Mercedes G-Class, BMW Z4, Toyota Supra και Fisker Ocean.

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές το ερχόμενο φθινόπωρο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ