Χωρίς αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης κλείνει τα μέτωπα


Με δεδομένη την απουσία ισχυρής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρνει να κλείνει τα μέτωπα που η ίδια άνοιξε και να αναζητά καθαρό χρόνο για τις ευρωεκλογές.

Παρά τις όποιες δυσκολίες και τις αντιδράσεις η ΝΔ καταφέρνει να κλείνει ένα – ένα τα μέτωπα που η ίδια άνοιξε σε μια σειρά από μεγάλες και σκληρές μεταρρυθμίσεις. Και το καταφέρνει με τις μικρότερες απώλειες, αφού η αντιπολίτευση αδυνατεί να αλλάξει την ατζέντα και εμφανίζεται στο σύνολό της εγκλωβισμένη στη ρητορική του «όχι σε όλα».

Αβρόχοις ποσί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να περάσει τη θύελλα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για το φορολογικό, για τους ποινικούς κώδικες, αλλά να κλείσει και το αγροτικό ζήτημα, αφού όπως όλα δείχνουν τα τρακτέρ αποχωρούν από τα μπλόκα.

Μέχρι την άλλη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει και το θέμα των μη κρατικών ΑΕΙ παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβιστήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, και παρά τις επιχειρούμενες αλλαγές η ΝΔ δεν φαίνεται να καταγράφει καταστροφικές απώλειες στις έρευνες της κοινής γνώμης. Αυτό επιτρέπει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξει καθαρό δρόμο για προεκλογικό αγώνα μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Για άλλη μια φορά ο αρχηγός της ΝΔ θα πάρει επάνω του όλη την μάχη των εκλογών, αφού διατηρεί ακόμα ισχυρό προβάδισμα καταλληλότητας και δημοφιλίας έναντι των αντιπάλων του. Κομβικό ρόλο θα παίξει η κινητοποίηση του μηχανισμού της ΝΔ σε όλη την ελληνική επικράτεια όπως έγινε στις εθνικές κάλπες και στης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τις αρχές Απριλίου που είναι προγραμματισμένο του 15ο Συνέδριο

Το 15ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος θα γίνει το τριήμερο 5-7 Απριλίου στην Αθήνα και θα έχει εορταστικό τόνο, καθώς σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθεί η επόμενη ημέρα των Μνημονίων στη χώρα που βρήκε τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της, η μετάβαση στο σήμερα, η διατήρηση του κόμματος σε κυβερνητικά ποσοστά έπειτα από πέντε δεκαετίες, αλλά και η υπεροχή του απέναντι στα άλλα κόμματα που υπάρχουν επίσης για χρόνια, αλλά και το πώς θα κινηθεί το κόμμα ιδεολογικοπολιτικά από εδώ και στο εξής. Επίσης, από την Πειραιώς τονίζουν πως το συγκεκριμένο Συνέδριο δεν θα είναι εκλογικό, αλλά Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος.

Εκτενής συζήτηση αναμένεται να γίνει και για τις ευρωεκλογές, όπως άλλωστε περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στα πεντηκοστά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Η εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη έχει αλλάξει άρδην», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Σε κάθε περίπτωση, ήδη σχεδιάζονται θεματικά προσυνέδρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ