Συναγερμός στο Παρίσι: Έκλεψαν υπολογιστή με απόρρητα σχέδια ασφαλείας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων!


Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, με έναν δημοτικό υπάλληλο να καταγγέλλει την  κλοπή τσάντας με φορητό υπολογιστή που περιείχε usb με απόρρητα σχέδια ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024!

Εγείρει φυσικά ερωτηματικά για το πως ένας απλός δημοτικός υπάλληλος κουβαλούσε τόσο σημαντικά έγγραφα τα οποία αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πόλη του φωτός.

Παρίσι: Πώς έγινε η κλοπή

Όπως αναφέρει το «Radio Monte Carlo», ο εν λόγω δημοτικός υπάλληλος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι του έκλεψαν στον σιδηρόδρομο του Παρισιού την τσάντα του, η οποία περιείχε μέσα έναν φορητό υπολογιστή, όπως επίσης και USB sticks με απόρρητα σχέδια ασφαλείας για τους Αγώνες! Πώς όμως γνώριζαν αυτοί που έκλεψαν το τι έκλεβαν και από ποιον, αυτό είναι ένα ερώτημα.

Όπως είπε στις Αρχές, ο ίδιος είχε τοποθετήσει την τσάντα του στο ντουλάπι πάνω από το κάθισμά του, αλλά όταν ετοιμαζόταν να αποβιβαστεί για να αλλάξει τρένο, την είδε να λείπει από την θέση της, ως… δια μαγείας. Στην Γαλλία έχει σημάνει συναγερμός για την σοβαρή αυτή υπόθεση, με την αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες, κάνοντας και χρήση του υλικού από τις διαθέσιμες κάμερες, ώστε να βρεθούν στοιχεία.

Παρίσι: «Χτενίζουν» τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού για να βρουν τον κλέφτη

Οι Αρχές διεξάγουν κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη «χτενίζοντας» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε εκφράσει τον περασμένο μήνα την εμπιστοσύνη της στον τρόπο με τον οποίο οι Γαλλικές Αρχές θα διαφυλάξουν με ένα «εκτεταμένο σχέδιο» την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι οποίου θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου.

Οι Αρχές έχουν εντατικοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας, μεταξύ άλλων με σχέδια για σημεία αυστηρού ελέγχου και την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων φρουρών ασφαλείας και αστυνομικών, υπό τον φόβο από τη μία επιθέσεων σε πολυσύχναστα σημεία του Παρισιού – μετά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα με τους 130 νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα το 2015 – και από την άλλη βίαιων ταραχών, σαν και αυτές που πυροδότησαν κοινωνικές και οικονομικές ανησυχίες τα τελευταία χρόνια.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων οι διοργανωτές στο Παρίσι, η γαλλική κυβέρνηση, η ΔΟΕ και συνεργαζόμενες εταιρείες θα διαθέσουν κάπου 320 εκατ. ευρώ για τα μέτρα ασφαλείας. Κάπου 45.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα επιστρατευτούν για την τελετή έναρξης, όταν κάπου 600.000 θεατές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Παρίσι για να δουν σκάφη που θα μεταφέρουν τους αθλητές στον Σηκουάνα. Μετά την τελετή έναρξης γύρω στα 35.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα παραμείνουν σε επιφυλακή στο Παρίσι μέχρι τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ