Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με συννεφιά και 18 βαθμούς η Τετάρτη – Έρχεται η «Δωροθέα»


Στον δρόμο προς την κακοκαιρία «Δωροθέα» που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου βρίσκεται ο καιρός με συννεφιές και τοπικές βροχές να αναμένονται σήμερα.

Σήμερα, Τετάρτη, οι βροχές σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη εστιάζουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και πιο δυτικά θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια και συννεφιές. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από νότιες διευθύνσεις με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις, ιδιαίτερα μέσα στο Ιόνιο. Παράλληλα, ανεβαίνει και η θερμοκρασία με τη δυτική Πελοπόννησο να έχει μέχρι και 22-23 βαθμούς!

Ειδικότερα, στην Αττική, οι συννεφιές θα εξαλλάσσονται με την ηλιοφάνεια και δεν αποκλείεται το μεσημέρι – απόγευμα να υπάρχουν και διάσπαρτες βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 18 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Κακοκαιρία «Δωροθέα»

Αύριο, Πέμπτη, έρχεται ένα χαμηλό βαρομετρικό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας από τα νότια της Ιταλίας που θα εστιάσει στα δυτικά τμήματα, με βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες, ιδιαίτερα από το μεσημέρι.

Την Παρασκευή, οι καταιγίδες θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά και θα επηρεάσουν και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, κάνοντας ένα πέρασμα και από το Αιγαίο.

Το Σάββατο θα υπάρχει μια σχετική βελτίωση του καιρού ενώ την Κυριακή θα βελτιωθεί περισσότερο με την θερμοκρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ