10 κόλπα για να δείχνεις λίγο πιο χαρισματικός


Στο χρηματιστήριο των αξιών το χάρισμα είναι πιο ακριβό από τα πλούτη. Άλλωστε τα τελευταία μπορούν να χαθούν ενώ το πρώτο, ιδιαίτερα αν είναι έμφυτο, δεν μπορεί κανείς να στο στερήσει. Με πιο απλά λόγια: το να δείχνεις χαρισματικός είναι το πιο σταθερό βήμα στον δρόμο για την επιτυχία.

Τι γίνεται όμως αν δεν είσαι προικισμένος με αυτό από τη μητέρα φύση; Κανένα άγχος, πάντα υπάρχουν τρόποι για να γίνεις. Ακολουθούν δέκα απλές συμβουλές για να δείχνεις σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο χαρισματικός.

Να μην είσαι σνομπ
10 κόλπα για να δείχνεις λίγο πιο χαρισματικός
Πολλές φορές υπάρχει μία άσχημη παρανόηση: γοητεία σημαίνει μυστήριο, μυστήριο σημαίνει απόσταση από τους άλλους ανθρώπους. Όσα πιάνουν στις ταινίες δεν είναι απαραίτητα και ο κατάλληλος δρόμος για την αληθινή ζωή. Αν προσπαθείς πολύ να δείχνεις μυστηριώδης μάλλον θα καταλήξεις να μοιάζεις σνομπ. Κοίτα να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις στους σωστούς ανθρώπους, να επικοινωνείς με το κατάλληλο λεξιλόγιο ανάλογα τον ποιον συναναστρέφεσαι, να δείχνεις και να είσαι ενδιαφέρον σαν ανοιχτό βιβλίο.

Συγκράτησε τα νεύρα σου
Τα νευρά πολλοί αγάπησαν πολλοί, τον νευριασμένο ουδείς. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν είναι ούτε διατεθειμένοι ούτε υποχρεωμένοι να ανεχθούν τις εκρήξεις σου. Όσο δύσκολο τώρα κι αν είναι να τις συγκρατήσεις, καλό είναι να βρεις πώς θα το κάνεις. Στον καθένα διαφέρει ο τρόπος, υπάρχει όμως μία σίγουρη λύση: ασκήσεις ηρεμίας, ξανά και ξανά μέχρι να το βρεις.

Μίλα για πράγματα που αγαπάς πραγματικά
Όσο περίεργα κι αν είναι τα χόμπι σου, αν μιλήσεις με πάθος για αυτά οι άνθρωποι θα σε ακούσουν. Είναι ο καλύτερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να γίνεις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Άκου
Εκτός από το να μιλάς ωραία, για να είσαι χαρισματικός οφείλεις και να ακούς προσεκτικά. Οι συζητήσεις είναι αμφίδρομες ή όπως λένε και οι Αμερικανοί: “Ιt takes two to tango”.

Χιούμορ, αυτό το χρήσιμο εργαλείο
Καλό το χαμόγελο, ακόμα καλύτερη η ευγένεια, εκείνο όμως που ξεχωρίζει τους καθημερινούς ανθρώπους από τους χαρισματικούς είναι άλλο: το χιούμορ. Κι όταν λέμε χιούμορ δεν εννοούμε να σπας πλάκα. Είναι μία υψηλή τέχνη που καλό είναι να χρησιμοποιείς με μέτρο και την κατάλληλη στιγμή.

Η γλώσσα του σώματος παίζει ρόλο
Σωστή, όρθια στάση χωρίς να καμπουριάζεις. Δυνατές χειραψίες. Μην σταυρώνεις τα χέρια σου όταν διαφωνείς με κάποιον. Φρόντισε να μην μπαίνεις με φόρα στην comfort zone των άλλων αλλά ούτε και να δείχνεις απόμακρος. Η γλώσσα του σώματος έχεις χιλιάδες μικρά tricks, όπως δηλαδή και η προφορική. Χωρίς να το καταλαβαίνεις πάντα παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι.

Μη γίνεσαι δουλικός
Ποτέ και για κανέναν λόγο. Είναι καλό να γελάς με τα αστεία των άλλων αλλά όχι να πιέζεσαι να το κάνεις. Είναι σημαντικό να βοηθάς αλλά όχι να δείχνεις ως εύκολος στόχος για να σε εκμεταλλεύονται οι άλλοι συνεχώς. Σε γενικές γραμμές οι λέξεις “δουλικός” και “χαρισματικός” απλά δεν ταιριάζουν στην ίδια πρόταση.

Μην ξεχνάς ονόματα
Ας πάρουμε ένα υποθετικό σενάριο: βρίσκεσαι σε business trip, ετοιμάζεσαι να κατέβεις για πρωινό μετά το event της προηγούμενης βραδιάς όταν συναντάς κάποιον συνάδελφο που χαιρετά τους πάντες (όλους όσους γνώρισε μερικές ώρες πριν) με τα ονόματά τους. Ειλικρινά τώρα, σου φαίνεται ή όχι χαρισματικός;

Να είσαι πάντα θετικός
Σχεδόν κανείς δεν συμπαθεί τους ανθρώπους που είναι γεμάτη αρνητισμό. Ακόμα όμως κι αν είσαι ένας από αυτούς μπορείς πάντα να είσαι ευγενικός, να κρατάς την αυστηρή κριτική για τον εαυτό σου χωρίς να την εκφράζεις με την παραμικρή ευκαιρία και να προσπαθείς να μη βγάζεις ένα ξινό πρόσωπο προς τα έξω. Έτσι, ακόμη κι εσύ, μπορείς να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.

Μην παραπονιέσαι ποτέ και για τίποτα
Αν χάσεις, μη γκρινιάξεις. Δώσε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Φρόντισε πάντα να αναλαμβάνεις πρώτος την ευθύνη – ακόμα κι όταν δεν είναι απαραίτητα δικιά σου, αφού αυτό είναι σίγουρα καλύτερο από το να δείχνεις με το δάχτυλο τους άλλους. Ακόμα κι όταν αδικείσαι κατάφωρα φρόντισε να αλλάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού αντί να παραπονιέσαι για αυτούς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ