Αυτοί είναι οι 20 χειρότεροι πόνοι που μπορεί να βιώσει κανείς


Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αισθανθεί έντονο πόνο. Δεν είναι όμως όλοι οι πόνοι ίδιοι. Για παράδειγμα, ο πόνος που μπορεί να νιώσει κανείς όταν κάνει ένα τατουάζ μπορεί να είναι αμφισβητήσιμος, υπάρχουν ορισμένες ασθένειες που είναι αναμφισβήτητα βασανιστικές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS), υπάρχουν 20 καταστάσεις όπου ο πόνος είναι τόσο ανυπόφορος που μπορεί ακόμη και να εμποδίσει την εκτέλεση καθημερινών εργασιών και περιλαμβάνουν γνωστούς πόνους, όπως τα σπασμένα οστά, τις πέτρες στα νεφρά,μέχρι και λιγότερο γνωστά όπως νευραλγία του τριδύμου ή ουρική αρθρίτιδα.

Το NHS κατονομάζει επίσης τον παγωμένος ώμος ή συμφυτική θυλακίτις του ώμου έναν από τους χειρότερους πόνους, μια πάθηση όπου η άρθρωση γίνεται τόσο άκαμπτη που είναι σχεδόν αδύνατον να σηκώσετε το χέρι σας. Η πάθηση αυτή μπορεί να διαρκέσει για αρκετά χρόνια εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Η ενδομητρίωση, μια γυναικολογική πάθηση όπου τα κύτταρα που θα έπρεπε να βρίσκονται στην μήτρα, βρίσκονται σε άλλα μέρη του σώματος, είναι επίσης στην λίστα. Η πάθηση αυτή, που πιστεύεται ότι επηρεάζει μία στις 10 γυναίκες παγκοσμίως, διαγιγνώσκεται κατά μέσο όρο περίπου μετά από 7,5 χρόνια – κατά την διάρκεια των οποίων οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν γενικό πόνο, πυελικό πόνο, πόνο περιόδου και πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Επίσης, στον κατάλογο των παθήσεων του NHS με τους πιο γνωστούς έντονους πόνους είναι η αρθρίτιδα, η σκωληκοειδίτιδα και οι ημικρανίες.

Ολόκληρη η λίστα, χωρίς συγκεκριμένη σειρά, έχει ως εξής:
Έρπης
Πονοκέφαλος
Παγωμένος ώμος
Σπασμένα οστά
Σύνδρομο περιφερειακού πόνου (CRPS)
Έμφραγμα
Μετατόπιση μεσοσπονδύλιου δίσκου
Ασθένεια των βλαστικών κυττάρων
Αρθρίτιδα
Ημικρανία
Ισχιαλγία
Πέτρες στα νεφρά
Σκωληκοειδίτιδα
Νευραλγία τριδύμου
Οξεία παγκρεατίτιδα
Ποδάγρα
Ενδομητρίωση
Στομαχικό Έλκος
Ινομυαλγία
Πόνος μετά τη χειρουργική επέμβαση

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ