Κακοκαιρία Emil: Προειδοποίηση Τσατραφύλλια – Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες


Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για εμφάνιση αιφνίδιων πλημμυρικών φαινομένων συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, κατά την επέλαση της κακοκαιρίας Emil.

Η κακοκαιρία «Δωροθέα» έγινε… «Emil» και φέρνει βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Πέμπτης (29/02) στη χώρα μας.

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, στάθηκε στον κίνδυνο που υπάρχει για καταγραφή ξαφνικών πλημμυρών σε συγκεκριμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, τις οποίες μάλιστα παρουσίασε σε σημερινή δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμη, σημείωσε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» και το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Καλημέρα! Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία “EMIL” το επόμενο 48άωρο. Συγκεκριμένα, μεγάλη προσοχή για αιφνίδιες πλημμύρες πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 01/03: Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα ,Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία.

Παρασκευή μεσημέρι μέχρι πρωί Σαββάτου 02/03: Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

ΥΓ. 1: Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες την Πέμπτη στο Ιόνιο, και την Παρασκευή στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

ΥΓ. 2: Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση, πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ