Joe Biden: Τα κινεζικά αυτοκίνητα μας κατασκοπεύουν!


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για το αν τα κινέζικα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με «ύποπτη» τεχνολογία διασύνδεσης.

Του Γιάννη Σκουφή

Πίσω από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές απειλές για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ που δημιουργούν οι εισαγωγές αυτοκινήτων από την Κίνα.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο πρόεδρος Biden τόνισε την αποφασιστικότητα της Κίνας να κυριαρχήσει στην αγορά αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας αυτό που χαρακτήρισε «αθέμιτες πρακτικές».

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι τα τεχνολογικά προηγμένα οχήματα από την Κίνα θα μπορούσαν να κατακλύσουν τους αμερικανικούς δρόμους, θέτοντας κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, καθώς ενδέχεται να συλλέγουν ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με τους πολίτες και τις υποδομές των ΗΠΑ.

Ο Biden έθεσε επίσης το ενδεχόμενο τα κινεζικά αυτοκίνητα να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων που θα μπορούσαν να σταλούν πίσω στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και ότι αυτά θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα smartphones ή να απενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη για δικλείδες ασφαλείας, διερωτώμενος γιατί θα πρέπει να επιτρέπεται η λειτουργία συνδεδεμένων οχημάτων από την Κίνα στις ΗΠΑ χωρίς αυτές της δικλείδες ειδικά από τη στιγμή που η Κίνα επιβάλλει περιορισμούς στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον επέκρινε τον Λευκό Οίκο για τον υπαινιγμό ότι τα κινεζικά οχήματα αποτελούν απειλή για τους Αμερικανούς. Παρά την κριτική, ο Biden υποστήριξε ότι οι προηγούμενοι περιορισμοί για τις κινεζικές εταιρείες λόγω φόβων για την εθνική ασφάλεια, όπως η απαγόρευση εισόδου εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην αγορά, δικαιολογούν τις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση δεδομένων και τους πιθανούς κινδύνους.

Μία πρώτη έρευνα θα εξετάσει τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέσα στις επόμενες 60 ημέρες και θα διερευνήσει διάφορα σημεία, συμπεριλαμβανομένης της προέλευσης του λογισμικού τους, πριν από τη σύνταξη πιθανών κανονισμών. Εννοείται πως το θέμα θα έχει και συνέχεια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ