5 Γαλλικές πόλεις που δεν έχετε ακούσει ποτέ αλλά πρέπει να επισκεφτείτε!


Παρίσι, Bordeaux, Νίκαια, Brittany… αυτές είναι μερικές από τις γαλλικές πόλεις που γνωρίζουμε και θα θέλαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας να επισκεφτούμε. Υπάρχουν, όμως, και μερικές άλλες πιο μικρές πόλεις που μπορεί να μην γνωρίζετε αλλά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και μόνο βλέποντας φωτογραφίες από διάφορες γωνιές τους.

Saint-Paul de Vence

Εξερευνήστε αυτήν την μικρή πόλη που βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο. Τριγυρνώντας στα δρομάκια της θα πέσετε πάνω σε αμπέλια και ελιές που θα σας ενθουσιάσουν. Πέρα, όμως, από τη φύση αυτή η πόλη έχεις να σας δείξει πολλά και μέσα από τα μουσεία και τις γκαλερί της. Γενικά το Saint-Paul de Vence θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε μέσα σε πίνακα ζωγραφικής.

Amboise

Δύο-τρεις ώρες έξω από το Παρίσι βρίσκεται μια πόλη που έχει το δικό της κάστρο. Η αρχιτεκτονική αυτής της πόλης θα σας μαγέψει. Επισκεφτείτε το ανακαινισμένο κάστρο του Chenonceau και δείτε τις εντυπωσιακές κατοικίες και τα μαγαζάκια που είναι χτισμένα ως γέφυρα ακριβώς πάνω από τον ποταμό Cher.

 

Arles

Στην μικρή αυτή πόλη έζησε ο Van Gogh. Πέρα από αυτό η πόλη αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου γι’αυτό και επισκέπτοντάς την θα δείτε μια αρένα που μοιάζει με το Κολοσσαίο. Μείνετε στο Grand Hotel Nord-Pinus όπου όλα τα δωμάτια έχουν ρομαντικές γαλλικές πόρτες που ανοίγουν σε μικρά μπαλκονάκια με θέα στο Place du Forum, ένα μέρος όπου οι ντόπιοι τρώνε φαγητό στο ύπαιθρο. Καθίστε στην πλατεία για ένα απεριτίφ, ψωνίστε από τα μαγαζάκια του δρόμου και απολαύστε τη γαλλική ζωή σε μια από τις πιο περιπετειώδεις πόλεις της Νότιας Γαλλίας.

 

Colmar

Τα κανάλια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι θα σας μεταφέρουν σε ένα μαγικό τοπίο, στην καρδιά της χώρας του κρασιού της Αλσατίας. Επιπλέον, λόγω του ότι η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται πολύ κοντά και στη Γερμανία, προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό πολιτισμών ειδικά σε ό,τι αφορά το φαγητό.

Gordes

Αυτή η πόλη είναι γνωστή ως μια από τις πιο luxe πόλεις της Νότιας Γαλλίας που θυμίζει κάτι από τα αμερικάνικα Hamptons. Το μοναστήρι Senanque Abbey είναι διάσημο για τα χωράφια γεμάτα λεβάντα και το κάστρο του 14ου αιώνα στο κέντρο της πόλης είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Φυσικά δεν πρέπει να χάσετε και την απίστευτη creme brulee στο Le Loup Blanc.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ