Η Μάνα Υδροχόος: Η μαμά τρελοκομείο με την καλή έννοια


Η μάνα – δεν γίνεται επανάσταση χωρίς εμένα. Θα μπορούσε να περιγραφεί επίσης και ως τρελοκομείο με την καλή έννοια. Για όλα έχει μια θεωρεία, είναι προκλητική και προβοκάτορας. Δείχνει αδιάφορη και αλλού για αλλού και σίγουρα ξεφεύγει κατά πολύ από την εικόνα της μητέρας που έχει ο καθένας στο μυαλό του. Είναι αυτή που θα μπορούσε να πάρει μαζί της το παιδί σε διαδήλωση ή πορεία διαμαρτυρίας για να μάθει από μικρό να είναι ενάντιο σε κάθε μορφή εξουσίας, να μην υποτάσσεται και να μην περιορίζεται από νόμους και στείρες αντιλήψεις.

Απ’ την άλλη επειδή είναι πολύ αντιφατική μπορεί να γίνει έξαλλη και να μαλώσει το παιδί γιατί δεν έφαγε όλο το φαγητό του ή δεν πήρε άριστα στη γλώσσα και να αντιδράσει τελείως ψύχραιμα, αν την καλέσει ο διευθυντής στο σχολείο και της πει ότι το παιδί της τσακώθηκε με κάποιο συμμαθητή του, έκανε κοπάνα ή το έπιασε να καπνίζει. Είναι η μάνα που αντιλαμβάνεται περισσότερο από τον καθένα την έννοια της φιλίας, ξέρει τα περισσότερα από τεχνολογία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είναι γκατζετάκιας και τα παιδιά της πολλές φορές καμαρώνουν που είναι «προχώ».

Η φράση – κλειδί είναι: «Πολύ μπροστά από την εποχή του»
Μειονεκτήματα: Το παιδί δεν σέβεται κανένα, δεν έχει κανόνες και συνηθίζει να προκαλεί, να πειραματίζεται και να φτάνει τα πράγματα στα άκρα μόνο και μόνο για να «κόψει» τις αντιδράσεις.

Πλεονεκτήματα: Είναι φιλελεύθερο, ανένταχτο πνεύμα με διάθεση να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να μην διαιωνίζει μίση και έχθρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ