ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: “Βήμα” τίτλου στο ΟΑΚΑ. Ανίκητος και με 10 παίκτες ο Δικέφαλος του Βορρά


ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έφεραν ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Superleague.
Κερδισμένος ο Ολυμπιακός, που μείωσε τη διαφορά από την κορυφή, αυξάνοντας την απόσταση από την Ένωση.
Ο Μαουρίτσιο «πάγωσε» το γήπεδο στο 10″ με το 0-1, αλλά η αποβολή του Ζαμπά στο 32″ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.
Ο Πόνσε στο 74″ από σέντρα ακριβείας του Λιβάγια, έκανε με κεφαλιά το 1-1.
Παρέμεινε αήττητος ο Δικέφαλος του Βορρά, παίζοντας με 10 παίκτες για πάνω από μία ώρα.

Ισοπαλία με… ηττημένη την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αφού ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες από το 32ο λεπτό, κράτησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, έχοντας πλέον διαφορά ασφαλείας 6 βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ενόψει του μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε ιδανικά το ματς, ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη του φάση στο ματς με τον Μαουρίτσιο, όμως η αποβολή του Ζαμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 32′, τον πέρασε σε θέση άμυνας στο υπόλοιπο του αγώνα. Η ΑΕΚ όμως δυσκολεύτηκε να «βγάλει» φάσεις κόντρα στους 10 παίκτες του Λουτσέσκου και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Πόνσε στο 74′, μένοντας έτσι μακριά και από τη δεύτερη θέση της Superleague.Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 5′, με τον Λιβάγια να συγκλίνει και να κάνει ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, για να πέσει στη γωνία του και να αποκρούσει με δυσκολία ο Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, μόλις στην πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα. Από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Βαρέλα πήρε την πρώτη κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Μαουρίτσιο τη δεύτερη, στέλνοντας από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

Το γρήγορο 0-1 του Δικεφάλου του Βορρά, άλλαξε την εικόνα του ματς, με τον ΟΑΚΑ να «παγώνει» από το γκολ και τους παίκτες του Λουτσέσκου να παίρνουν τον έλεγχο. Έτσι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που «απείλησαν» και για ένα δεύτερο τέρμα, με τον Σάκχοφ να σουτάρει άουτ και τον Ζαμπά στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν όμως αυτός που έβαλε νέα δεδομένα στο παιχνίδι, αφού λίγα λεπτά μετά, έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του. Έχοντας δεχθεί ήδη μία κίτρινη κάρτα για αψιμαχία με τον Λιβάγια, έβαλε το πόδι του για να κόψει άτσαλα τον Χουλτ στα πλάγια της επίθεσης της Ένωσης, δίνοντας την ευκαιρία στον διαιτητή να του δείξει τη δεύτερη κάρτα και να τον αποβάλλει με κόκκινη από το ματς στο 32′.

Νωρίτερα πάντως, στο 21′ ο Δανός ρέφερι είχε δείξει λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι, όταν ο Σάκχοφ βρήκε καθαρά τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην υποδειχθεί πέναλτι και αποβολή υπέρ της Ένωσης.

Παρά την κόκκινη στον Ζαμπά όμως, η ομάδα του Ουζουνίδη δεν κατάφερε να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία μέχρι και το τέλους του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο και ολοκληρώθηκε έτσι με το σκορ στο 0-1.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1

➡️ https://t.co/jM57r0r672 #slgr #aekpaok #AEKFC #PAOK #matchday19 pic.twitter.com/whEt2lsVUg

— Super League Greece (@Super_League_GR) February 3, 2019

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΕ προσπάθησε να «πιέσει» από την αρχή και έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, αλλά έκανε… ρεκόρ στις σέντρες, βγάζοντας ελάχιστες φάσεις μπροστά στην η εστία του Πασχαλάκη, με τον Χουλτ και τον Λιβάγια να σπαταλούν τις δύο καλύτερες εξ αυτών.

Στο 74′ όμως, ο Κροάτης έκανε την καλύτερη σέντρα στο ματς, με εξωτερικό φάλτσο και βρήκε στην «καρδιά» της άμυνας του Δικεφάλου του Βορρά, τον Πόνσε, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 και έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ.

74’ Έπειτα από σέντρα του Λιβάια από δεξιά, ο Έκι Πόνσε με κεφαλιά κάνει το 1-1!#aekpaok #aekfc #aekfcseason2018_19 #aekfamily pic.twitter.com/GX1lVfqRjU

— AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) February 3, 2019

Μετά την ισοφάριση, η ΑΕΚ «πίεσε» ακόμη περισσότερο για ένα γκολ, όμως ο ΠΑΟΚ «άντεξε» και κράτησε το 1-1 μέχρι τέλους, μένοντας αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα και στο +6 πια από τον Ολυμπιακό στην κορυφή.Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46′ Κρίστιτσιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Αλέφ (60′ Μπογέ), Μπακασέτας (87′ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί (84′ Πέλκας), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (59′ Λημνιός), Σάκχοβ (64′ Μίσιτς), Άκπομ, Λέο Ζαμπά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ