Μη κρατικά πανεπιστήμια: Απορρίφθηκε στη Βουλή η αντισυνταγματικότητα του νόμου


Βουλή: Απορρίφθηκαν οι πέντε ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση Νέα Αριστερά και Νίκη

Απορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νίκη κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Η τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 π.μ με πέντε ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση Νέα Αριστερά και Νίκη και ένα κάλεσμα από την Νέα Αριστερά προς τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ απέρριψαν την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για αμήχανη απάντηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας» επισήμανε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι «ακόμα και αν όλα τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης» και διερωτήθηκε: «Θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές;».

Την πρόταση της Νέας Αριστεράς σχολίασαν και πηγές της Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο ότι δεν προτίθεται να κάνουν τέτοιο «δώρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρώσει τις δυνάμεις του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ